Szerdán jött a hír, miszerint Daniel Ricciardo-nak távoznia kell a Mclaren csapatból. Max Verstappen és Lewis Hamilton is az ausztrál mellett áll. Szeretnék, ha az F1-ben maradhatna.

Max Verstappen és Lewis Hamilton is reméli, hogy Daniel Ricciardo továbbra is az F1-ben marad. Hetekig tartott a találgatás. Szerdán megerősítették. Ricciardo és a wokingi alakulat kölcsönösen úgy döntöttek, hogy idő előtt felbontják az ausztrál 2023-as szerződését. Ricciardo pedig 2022 végén távozik a csapattól. Ricciardo kijelentette, hogy időben bejelenti jövőbeli terveit. Az ausztrál korábbi csapattársa megérti a kialakult helyzetet.

“Szerintem Daniel-nek nem felelt meg az autó. Nem igazán tudott javulni. Talán egy ponton eljött az a pillanat, mikor elbeszélgetett a csapattal és a válás mellett döntöttek. Ez előfordul. Nagyszerű, hogy a Forma-1-ben versenyezhet. Először is remek fickó. Nagyon jól kijövök vele. Szóval, remélem megtalálja a helyét. De ez csak rajta múlik. Nem tudom, hová akar menni, és nem tudom, hol van hely a számára.”- árulta el Max Verstappen. Ricciardo nyolc futamot nyert az F1-ben. Lewis Hamilton szerint Ricciardo-nak még van mit elérnie az F1-ben.

“Nagyon sajnálom Daniel-t. Továbbra is úgy gondolom, hogy megérdemli a helyet a sportban. Szóval nagyon remélem, hogy talál helyet magának. Sok mindent el tudna még érni ebben a sportban.”- árulta el Lewis Hamilton.