Zak Brown, a Mclaren vezérigazgatója megerősítette, hogy jánlatot tettek Daniel Ricciardo-nak. A wokingi csapat örülne, ha az egyik IndyCar autójukat az ausztrál vezetné. Ricciardo erre nem hajlandó. Ő az F1-re koncentrál.

Szerdán érkezett a hír, miszerint Ricciardo szerződését idő előtt felbontják. Az év végén el kell hagynia a Mclaren-t. Az ausztrál pilótának finoman fogalmazva sem jött be a mclarenes kaland. Tavaly ugyan megnyerte az Olasz Nagydíjat, de ezen kívül nem tudott semmit felmutatni. A Mclaren-t nem győzte meg a teljesítménye. Így közös megegyezéssel búcsút vesznek tőle.

Ricciardo-nak több lehetséges opciója is van a jövőjét illetően. Korábban egyértelművé tette, továbbra is szeretne a száguldó cirkuszban versenyezni. Az elmúlt időszakban szóba került a neve az Alpine-nál és a Haasnál is, mint potenciális jelölt. Zak Brown viszont szeretné, ha Ricciardo a csapat tagja maradna és az IndyCarban vagy a Formula-E sorozatban is szívesen látnák. Ricciardo azonban az F1-ben szeretne versenyezni. Zak Brown kijelentette, hogy a Mclaren ajtaja nyitva áll Ricciardo előtt.