Fernando Alonso a Magyar Nagydíj után jelentette be, hogy nem folytatja az Alpine csapattal. 2023-ban az Aston Martin pilótája lesz. Elárulta, hogy csapatfőnökének nem szólt a dologról, de a szerelőinek igen. Alonso az Aston Martin megkereséséről is mesélt.

Alonso utolsó évét tölti az Alpine-nál. A Belga Nagydíj hétvégéje előtt azért még odaszúrt a francia csapatnak. Nyilatkozatában arra utalt, hogy Oscar Piastri fogja átvenni a helyét, miközben az ausztrál versenyző ezt már megcáfolta. Alonso állítása szerint az Aston Martin több pilótát is felhívott, mivel Sebastian Vettel kerrierje idén véget ér. Így az aston Martin-nak pilótát kellett keresnie. Alonso azt állította, hogy minden nagyon gyorsan történt.

“Minden azzal kezdődött, amikor Sebastian bejelentette a visszavonulását. Az Aston Martin szerette volna, ha még egy évig marad, de ő a távozás mellett döntött. Több pilótát is felhívtak, így engem is. Megkérdezték, elérhető lennék-e. Elkezdtünk arról beszélni, hogy mit várunk egymástól. Gyorsan megegyeztünk, és a Magyar Nagydíj utáni hétfőn aláírtuk a szerződést, és úgy döntöttünk, gyorsan bejelentjük, mielőtt kiszivárogna. Egész évben elégedett voltam az Alpine fejlődésével. Családomként tekintek a csapatra. Elégedett voltam, de az elmúlt egy-két hónapban nem fejlődtünk. Számomra logikus volt, hogy az Aston Martion-hoz szerződöm. A pályán és azon kívül is megbíznak a képességeimben. Jólesett, hogy az Alpine-ülés elérhető vált egy olyan fiatal és tehetséges versenyző számára, mint Oscar Piastri. Ez egy nyer-nyer szituáció mindenki számára.”- szúrt oda az Alpine csapatnak Fernando Alonso.