Összesen hat versenyző autójában cseréltek erőforrást. Köztük Max Verstappen és Charles Leclerc autójában is. Mind a ketten a rajtrács végéről indulhatnak a vasárnapi futamon.

Hat versenyző autőjában cseréltek erőforrást. A vb-éllovas Red Bull-os és a legfőbb üldözőjének számító ferraris is köztük van. A nyári szünet után több csapat döntött úgy, hogy beszerelik a tovább fejlesztett erőforrást az autójukba. Charles Leclerc, Max Verstappen és eddig legalább négy másik pilóta érintett.

Több versenyző már korábban is a büntetés határán táncolt a különböző elemekkel. Így a Belga Nagydíjon ritkán látott rajtbüntetés-özönnel fogunk szembesülni.

Néhány kivételtől eltekintve valamennyi versenyautóba szerelnek be új motort és MGU-H-t is. Max Verstappen, Lando Norris és Esteban Ocon mindegyikből fog kapni, amivel egységesen átlépi a felhasználható alkatrészek maximális számát. Ugyancsak mindegyik említett egységből kap újat Valtteri Bottas is, azonban neki már az ötödik lesz a sorban. Nyolc versenyautó kap új MGU-K komponenst, itt Max Verstappen és Esteban Ocon lépi át a maximálisan használható darabszámot, míg Charles Leclerc már az ötödik egységet kapja.

Központi elektronikai egységből öt versenyző fog újat használni. Esteban Ocon és Mick Schumacher számíthat tízhelyes büntetésre. Közöttük az utolsó rajthelyeken az időmérőn elért eredmények fognak rangsorolni. Azaz, aki a leggyorsabb lesz közülük, az a 15. pozícióból vághat majd neki a versenynek.