A Red Bull csapatfőnöke úgy véli, hogy a motorcserére és a rajtbüntetésre jobb helyszín nincs Spa-nál. Gyors pálya és sok helyen van lehetőség az előzésre is.

Christian Horner szerint a Red Bull egy motorral nem bírta volna ki a hátralévő 9 futamot. Ezért Spa-ban úgy döntöttek, hogy motort cserélnek Max Verstappen autójában. A holland pilótán kívül riválisa, Charles Leclerc is rajtbüntetést kapott, mivel a Ferrariban is kicserélték az erőforrást. Mindkét pilóta rajtpozíciója az időmérőn dől el. Ha Leclerc előtt végez, akkor a Ferrari pilótája elől indulhat majd a vasárnapi futamon.

Az F1-es csapatok korlátozott számban használhatnak fel bizonyos alkatrészeket. Ha a megszabottnál több alkatrészt használnak fel, akkor az rajtbüntetéssel jár. Spa az egyik olyan helyszín, ahol be lehet vállalni a rajtbüntetést, hiszen elég gyors több pontja alkalmas az előzésre.

“Stratégiailag néztük a dolgokat. Nehéz lett volna ezzel a motorral a szezon végéig kihúzni. Ezután megnéztük, hogy hol cserélhetnénk erőforrást. Zandvoort-ban nem akartunk. Monza-ban nehezebb előzni, mint gondolnád. Szingapúrban nem akartunk cserélni. Japánban nehéz előzni. Így vettük sorba a lehetőségeket, melyek elfogytak. Ez egy jó pálya az előzéshez. Úgy éreztük, hogy ezen a hétvégén meg kell tennünk. Megragadtuk a lehetőséget. Spa-ban és Bahreinben a legkönnyebb előzni. Ez az oka annak, hogy valószínűleg olyan sokan cseréltek itt erőforrást……”- árulta el Christian Horner.