Fernando Alonso elhagyja az Alpine-t. Még nem tudni, hogy ki lesz a kétszeres bajnok utódja. esteban Ocon örülne, ha jó barátját, Mick Schumacher-t szerződtetné a francia csapat.

A Magyar Nagydíj környékén beindult a pilótakeringő. Sebastian Vettel a versenyhétvége előtt bejelentette visszavonulását. A futam utáni hétfőn pedig Alonso tett egy meglepő bejelentést. A spanyol pilóta az Aston Martin-hoz igazolt. 2023-ra van egy hely az Alpine-nál. Úgy tűnt, hogy Oscar Piastri alpesi tartalékversenyző fogja elfoglalni ezt a helyet. Piastri nem akar az Alpine-al versenyezni. Ki ülhet be Alonso helyére?

Az első helyen Daniel Ricciardo áll, aki 2022 végén távozik a McLarentől. Az ausztrál pilóta két évvel ezelőtt távozott az akkor még Renault csapattól és a Mclaren-t választotta. Érdekes lenne, ha most újra az Alpine-hoz szerződne. Schumacher a második jelölt, akiről az hírlik, hogy megromlott a viszonya a Haas-al. Ocon örülne, ha a hétszeres bajnok fia lenne az ő csapattársa.

“Nem igazán beszélünk erről csapaton belül. Teljesen megbízom Laurent-ben és és Otmar-ban, a főnökökben. Nagyon elfoglaltak lesznek. Biztos vagyok abban, hogy nagyon sokan szeretnének szeretnének lehetőséghez jutni. Azt szeretném, ha Mick kapná meg ezt a lehetőséget. Nagyon jó barátom. Ezt nem mondom a főnökeimnek. Nekik kell dönteniük.”- árulta el Esteban Ocon. Az Esteban Ocon és Mick Schumacher izgalmas kombináció lenne.

Schumacher-t is megkérdezték jövőjéről. Úgy tűnik, hogy a Haas már nem szeretne vele együtt dolgozni. Az amerikai csapat a tárgyalásokat is felfüggesztette azok után, hogy Vettel bejelentette visszavonulását. A német versenyző azonban egyértelművé tette, hogy boldog a Haas csapatnál. Schumacher azonban nem volt hajlandó kommentálni a találgatásokat.”Boldog vagyok ott, ahol vagyok. Alig várom a következő versenyeket.”- mondta röviden Mick Schumacher.