Sebastian Vettel az év végén visszavonul. A négyszeres bajnok elárulta, hogy már Alonso bejelentése előtt tudta, hogy ki lesz az utódja. Vettel azt is elárulta, hogy nem követi az F1 híreit.

Sebastian Vettel utolsó évét tölti az F1-ben. A Belga Nagydíj sajtótájékoztatóján a 2023-as pilótapiaci történésekről kérdezzék. A nyári szünetben nagyon sok minden történt. Arról is megkérdezték, hogy meglepte-e az, hogy Alonso váltja majd az Aston Martin-nál. Ő erre azt válaszolta, hogy a hivatalos bejelentés előtt már tudott róla.

“Nekem azt mondták, hogy vasárnap történt a dolog. Nem emlékszem pontosan, de a magyar versenyhétvége szombati vagy vasárnapi napján szóltak nekem. Személy szerint én nem követtem a híreket a nyári szünetben. Ezt tartom a legjobb stratégiának. Persze érdekel, hogy mi történik, például a szabályok vagy az autók kapcsán, de jó döntésnek tartom, hogy nem követem az F1-es híreket. Azóta telefonáltam néhányat. Beszéltem pár emberrel. Adtak némi információt arról, hogy mi történik a sportban. Úgy hallottam, elég viharos dolgok is történtek, de nem tudom, hogy pontosan milyen a jelenlegi helyzet.”- árulta el Sebastian Vettel.