Lewis Hamilton elég csalódott volt a szombati időmérő után. A brit pilóta csak a hatodik helyet szerezte meg, de két helyet előre léphet, mivel Max Verstappen és Charles Leclerc is rajtbüntetést kapott. A hétszeres bajnok nem elégedett az eredménnyel.

Lewis Hamilton csalódott volt a szombati időmérő után. Nem sikerült az első sorba kvalifikálniuk magukat. Ráadásul a hátrányuk óriási a két élcsapathoz képest. A nyári szünet után optimistán várta a Mercedes a Belga Nagydíjat és a szezon folytatását. A spa-i hétvége nem úgy alakult, ahogy várták. A szabadedzéseken, de a kvalifikáción is óriási hátrányban volt a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest. A két Mercedes holnap az negyedik és az ötödik helyről indulhat majd a büntetések után, Hamilton pedig koránt sem volt elégedett

“Mindenki a fejlesztéseken dolgozik. Ide utazva nagyon optimisták voltunk. Úgy gondoltuk, hogy közel lehetünk. Fél másodperc vagy akár több is lehet a hátrányunk. 1,8 másodperc hátrányban lenni, az egy igazi pofon. Ez van. Ez egy olyan autó, amivel továbbra is küszködünk. Nekem már csak a jövő évi autóra kell koncentrálnom. A mi autónk sokkal másabbnak tűnik, mint a Red Bull-é és a Ferrarié. Nagyon sok munka áll még előttünk. A legjobbat fogjuk kihozni abból, amink van a szezon hátralévő részében.”- árulta el Lewis Hamilton a Sky Sports-nak.