Carlos Sainz a második helyet szerezte meg a szombati időmérő edzésen, de Max Verstappen rajtbüntetése miatt megörökölte a pole-t. Charles Leclerc koránt sem elégedett.

Charles Leclerc autójában motort cseréltek. Így a mezőny végére szorult. Az időmérőn megküzdhetett Max Verstappen-el. A holland sokkal gyorsabb volt a monacóinál. Csak egy kérdés volt. Meg tudja-e verni Verstappent, hogy előle indulhasson. Ez nem sikerült. Verstappen a 15. helyről vághat neki a Belga Nagydíjnak. Leclerc csak mögötte foglalhat helyet.

“Van potenciál a futamban. Nem készültünk fel annyira a kvalifikációra, mint általában szoktunk. Amikor látod a lemaradást Max-hoz képest, az eléggé aggasztó. Rendkívül gyorsak, és ez a hétvége eleje óta így van. Nem igazán tudjuk megmagyarázni, hogy miért. Dolgozunk kell. Vasárnap mindent megteszünk, de úgy tűnik, hogy ezen a hétvégén találtak valamit. Nem így terveztük a gumiválasztást a csapattal, de majd megbeszéljük, és meglátjuk, mi ment rosszul. A versenytempó szempontjából úgy tűnik, hogy mindkét autónk sokkal közelebb van egymáshoz. Ez volt a helyzet tegnap is, de várjuk ki a végét, hogy holnap is ilyen közel leszünk-e egymáshoz. Meg kellett volna vernünk Maxot a kvalifikáción, de ma az autó nem volt azon a szinten.”- árulta el Charles Leclerc.