Max Verstappen-nek meg kellett jelennie a versenybírák előtt a Belga Nagydíj második edzése után. A Red Bull pilótája a próbarajt elvégzésének szabályát sértette meg.

Max Verstappen-nek a versenybírákhoz kellett mennie, mivel megsértették a próbarajtra vonatkozó szabályt. A holland pilótának a második edzés után jelenése volt a bírák előtt. A felügyelők pénteken 19:15-re hívták be Verstappen-t, hogy tisztázzák az incidenst. Verstappen idézését „a Nemzetközi Sportkódex 12.2.1 i) cikkelyének állítólagos megsértéséért valamint a versenyigazgatóra tett megjegyzése miatt idézték be. A szabály kimondja, hogy a próbarajtot a bokszkijárat jobb oldalán lehet végrehajtani az egyes kanyar után. A kettes Safety Car vonal előtt. A szabály kimondja:

“Biztonsági okokból és a sport méltányossága érdekében a boxkijárat bármikor nyitva van. A boksz mindenkinek nyitva van, aki próbarajtot szeretne végezni. Akik próbarajtot végeznek, sorba kell állniuk. Abban a sorrendben induljanak el, ahogyan odaértek….”

Verstappen biztos nem aggódik egy esetleges büntetés miatt, mivel autójában motort cseréltek. Így is a mezőny végéről rajtolhat majd. A címvédő riválisa, Charles Leclerc is ugyanebben a cipőban jár. A Ferrariban is motort cserélnek. Így a monacói is a mezőny végére kerül. Az időmérőn megküzdhetnek egymással. Aki kettejük közül a legjobb időt éri el, az indulhat előrébb. Rajtuk kívül még négy pilóta kapott rajtbüntetést. Így a legjobb esetben is a 15. helyért küzdhet Verstappen és Charles Leclerc.