A Belga Nagydíj időmérője 16:00 órakor kezdődhetett volna. Huszonüt percet csúszott a program, mivel a Porsche Szuperkupa időmérőjén történt baleset miatt megsérült a korlát. Ennek javításai miatt csúszott az F1 időmérője is.

Az F1 időmérője 16:25 perckor kezdődött el. Elsőként Nicholas Latifi hajtott a pályára. A közepes gumikon gurult ki, de mért kört nem tett meg. Schumacher is kigurult a pályára. A mezőny nagy része sokáig kivárt. Öt percet kellett arra várni, hogy benépesüljön a pálya. Verstappen komoly időt autózott. 1:44,581-es kört autózott. Közel fél másodpercet adott Sainz-nak, akit Perez követ az élen. Hamilton négy tizedet kapott csapattársától. Leclerc a negyedik helyen állt. A Mercedes tempója elmaradt az élmenőéktől. Öt és fél perccel a Q1 vége előtt Russell a 10., Hamilton a 11. helyen állt.

A Q1 végén az Alfa Romeo kieső helyen állt. Stroll-nak, Latifi-nek, Schumacher-nek, Zhou-nak és Bottas-nak kellett javítania ahhoz, hogy bejusson a Q2-be. A Q1 végén Hamilton Russell is Albon is javított. Az időmérő első felvonásában Verstappen végzett az élen. Sainz, Perez, Leclerc, Russell, Albon, Hamilton, Norris, Ocon, volt a további sorrend. Vettel, Latifi, Magnussen, Cunoda és Bottas kiesett a Q1-ben. Vettel kiesése 2 ezreden múlott. Ennyivel kapott ki Mick Schumacher-től.

Az időmérő folytatódott a Q2-vel. Már csak 15 pilóta gurulhatott ki a versenypályára. A büntetettek közül már csak hat pilóta marad talpon. Bottas ugyanis kiesett a Q1-ben. A Q2 első percében Hamilton gurult ki elsőként a pályára. Hamilton, Russell és Verstappen is gyors körön volt az első percekben. A holland gyorsabb volt a két Mercedesnél. Russell gyorsabb volt Hamilton-nál, de Verstappen 1,561-et vert a brit pilótára. Sainz ugrott közben a harmadik helyre. Perez a második helyre érő időt autózta. Ocon, Norris és Alonso is befért a Mercedesek elé. Ricciardo a bokszban maradt. Csak az ausztrál nem ment még ki a pályára, akinek a Q1 végén elvették a mért körét, de úgy, hogy az autója is megsérülhetett a pályaelhagyásnál. Lehet, hogy ezért várt vele a McLaren. Hamilton továbbjutása veszélyben volt. Megint nem volt jó az első gyors kör a Mercedestől. Több mint másfél másodperc volt mindkét pilóta hátránya. Russell a 8., Hamilton a 10. helyen állt. Leclerc a köre végén még szélárnyékot is kapott Sainz-tól, mégis kilenctizedes lemaradással csak a 6. volt. Albon és a két Mercedes is továbbjutott. Leclerc is javított és a Q2-ben az élen végzett.

Indult a Q3. Hat pilóta lehetett harcban pole-ért, mivel négyen biztosan büntetést kapnak. Az első mért kör Verstappen-nek sikerült a legjobban. Sainz ugrott a második helyre. Perezn ideje csak a harmadik helyre volt elegendő, de még Leclerc is adós volt egy gyors körrel. A monacói pilóta csak a negyedik helyre érő időt autózta. Egy lehetősége mindenkinek volt. Az utolsó percre Verstappen már nem ment ki a pályára. A két Ferrari még megpróbált javítani. Sainz hibázott és nem tudott javítani az idején. Verstappen végzett az élen, de Sainz indulhat az első helyről a vasárnapi futamon.

Eredmény:

1. Verstappen (rajtbüntetés)
2. Sainz
3. Perez
4. Leclerc (rajtbüntetés)
5. Ocon (Rajtbüntetés)
6. Alonso
7. Hamilton
8. Russell
9. Albon
10. Norris
11. Ricciardo
12. Gasly
13. Zhou
14. Stroll
15. Mick Schumacher
16. Vettel
17. Latifi
18. Magnussen
19. Tsunoda
20. Bottas