A Belga Nagydíj rajtja után Lewis Hamilton és Fernando Alonso nagyot csatáztak. A Mercedes és az Alpine kereke összeért és a hétszeres bajnok autója a levegőbe emelkedett. Földet érésnél a Mercedes megsérült és Hamilton ki is esett a versenyből.

Hamilton szokásos pesszimizmusával nem várta vérmes reményekkel a Belga Nagydíjat. Borítékolható volt, hogy ha már a büntetésözönnel a 4. rajtkockába került, mindent meg fog tenni a legjobb háromba kerülésért. Próbálkozott is becsülettel. A Mercedes versenyzője a Kemmel-egyenesben Fernando Alonso szélárnyékát kihasználva a külső ívre húzódott. A sikán féktávján már már előrébb is állt az Alpine-nál. A manőver lezárása előtt túlságosan befelé húzott, így összeütközött a jobbos kanyar belső ívére szorult spanyollal. A két autó kereke összeért. Hamilton gépének hátulja a levegőbe emelkedett, majd egy nagy repülés után az aszfaltra zuhant. Hamilton ugyan még folytatta, de nem sokáig. Végleg le kellett állítania a sérült Mercedesét. A Mercedes arra kérte Hamilton-t, hogy állítsa le az autót.

“Amikor kívül voltam, a látóteremen kívül volt. Nem hagytam neki elég helyet. Az én hibám volt ez ma. Jónak éreztem. A rajtrácsra menet jó volt az autó, és igazán jól sikerült a rajtom is. Az ötös kanyarig izgalmas volt a csatázás. De végül nem hagytam elég helyet Fernandónak. Nem láttam, pontosan hol van. Az én hibám volt. Bocsánatot kérek a csapattól….”- árulta el Lewis Hamilton. A futam alatt Alonso a következőket mondta a csapatrádión:

“Mekkora idióta zárja be az ajtót kívülről?! Mármint hatalmas volt a rajtunk, de ez a fickó, csak azt tudja, hogyan lehet az élről versenyezni és rajtolni…”- mondta Alonso verseny közben. Hamilton nem foglalkozott azzal, hogy leidiótázták. “Nem érdekel mit mondott. Nem számít. Mint mondtam, az én hibám volt. Valójában nem láttam őt, de…”- zárta Lewis Hamilton.