Lewis Hamilton a Belga Nagydíj nyitókörében kiesett, miután Fernando Alonso-val csatázott és a két autó kereke összeért. A Mercedes a levegőbe emelkedett és megsérült. A német csapat arra kérte Hamilton-t, hogy állítsa meg az autót.

Lewis Hamilton hivatalos figyelmeztetést kapott az FIA-tól. Az első körben kiesett a versenyből, de nem volt hajlandó ellátogatni az egészségügyi központba. Pedig minden ilyen eset után kötelező megjelenni a pálya orvosainál.

Fernando Alonso és Hamilton egy sorból rajtolhatott. Hamilton az első körben meg akarta előzni Alonso-t a Les Combes kanyarban. A két autó kereke összeért és a Mercedes a levegőbe emelkedett. A Mercedes-ből már minden folyt. Arra kérte a Mercedes Hamilton-t, hogy állítsa le az autót.

Az F1-es pilótáknak kötelező ilyen esetek után ellátogatniuk az Egészségügyi Központba. Az orvosok megvizsgálják a pilótákat, hiszen több G-s erő hat rájuk. Az FIA közleményben tudatta, hogy Hamilton nem volt hajlandó ellátogatni az Egészségügyi Központba. A brit pilótát figyelmeztették. Ez után vette a fáradtságot és elment a pálya orvosához.

“Nem ez az első eset ebben a szezonban, hogy a pilóták megtagadták az orvosi vizsgálatot. A felügyelők ebben az esetben figyelmeztetést adnak ki. Figyelmeztetik a pilótát arra, hogy a jövőben határozottabb fellépésre számíthatnak.”- árulta el egy versenybíró.