Charles Leclerc elismerte, hogy hibát követett el. A Ferrari pilótáját időbüntetéssel sújtották a Belga Nagydíj után. A monacói pilóta az ötödik helyen zárt, de az időbüntetése miatt visszacsúszott a rangsorban.

Charles Leclerc nagy hibát követett el a Belga Nagydíjon. A monacói pilóta az ötödik helyen intették le. Háromszor állt ki a bokszba, hogy ráhajtson a gyors körét járó plusz pontra.

A futam után Alonso mögé sorolták vissza. A futamon megelőzte a spanyolt, de a versen után büntetést kapott. Öt másodpercet hozzáadtak idejéhez és a rangsorban is visszacsúszott. A boxutcában való gyorshajtásért büntették meg Leclerc-t. 81 km/h-val haladt a bokszban. A megengedett sebesség 80km/h volt.

“Hogy őszinte legyek, a rajt után nagyon bizakodó voltam. Aztán kiálltunk kereket cserélni és mindent kezdhettünk elölről. Attól a pillanattól tudtam, hogy nehéz verseny lesz. A bokszban való gyorshajtás az én hibám. Nem balszerencse. Másrészt egyszerűen nem voltunk elég gyorsak ezen a hétvégén. Ez mindennél nagyobb probléma, ezért dolgoznunk kell ezen. A világbajnoki cím alakulása kezd rosszul kinézni. Ez azonban a hétvégén mutatott tempónk miatt is van. Innen már nagyon nehéz lesz, de leszegett fejjel koncentrálok minden versenyre. Mindent megteszek.”- árulta el Charles Leclerc.