A Belga Nagydíj délután 15:00 órakor rajtolhatott le. Az első sorból Carlos Sainz és Sergio Perez várhatta a lámpák kialvását. Többen tartottak egy kisebb balesettől a rajt után.

A rajt előtt láthattuk, hogy egyik AlphaTauri sem állt fel a rajtra. Mind a ketten a bokszból rajtoltak. A csapatok közül többen a közepes gumikat választották. Sainz volt azon kevesek egyike, aki a lágyakra szavazott, de sejthettük, hogy ez nem fogja sokáig bírni. A rajt után Perez több helyet vesztett. Megelőzte őt Alonso és Hamilton is.

Az első körben Hamilton és Alonso vívott nagy csatát. Hamilton előzte a spanyolt külső íven. A hosszú egyenes végi kanyarnál összeakadtak, mindkét autó sérülhetett. Nagyon feltorlódott mögöttük a mezőny, de Perez elslisszolt mellettük és ismét 2. helyen haladt. Hamilton a baleset után még pályán maradt, de a csapat szólt neki, hogy állítsa le az autót. A 2. körben Verstappen és Leclerc már a top 10-ben volt.

A második körben pályára gurult a biztonsági autó. Hamilton autójában kilyukadhatott a hűtő, mert füstöl a kocsi, de nem ezért, hanem egy újabb ütközés miatt küldik pályára a biztonsági autót. Latifi megpördült, majd kiütötte az épp érkező Bottast. A finn szintén kiesett. Közben visszajátszottak egy rádióbeszélgetést is. Alonso leidiótázta Hamilton-t. A spanyolnak már nem volt több helye a kanyar belső ívén, ezért lökte meg Hamiltont. A rádión nagyon mérgesen reagált a 4. helyre visszaeső Alonso.

Leclerc a negyedik körben ki is állt a bokszba. Átváltott közepes gumira, Latifi pedig új első szárnyért érkezik a szerelőkhöz. A biztonsági autó továbbra is a pályán volt. Sainz, Perez, Russell, Alonso, Vettel, Ricciardo, Albon, Verstappen, Stroll, Magnussen az első 10 sorrendje. A kör végén elhagyta a pályát a Safety Car.

Az ötödik körben folytatódott a futam. Russell támadta Perez-t. Eközben kiírták, hogy vizsgálat alá vonták az Alonso-Hamilton esetet. Közben láthattuk Verstappen szárnyalását. A biztonsági autónak is köszönhetően 6 másodpercen belül halad Sainzhoz képest, akivel közölte a Ferrari, hogy átálltak a B-tervre. Verstappen könnyedén előzte meg Alonso-t is. Leclerc viszont beragadt. A ferraris 16., és egy úgynevezett DRS-vonatba ragadt be, ahol egymást húzzák az autók. Verstappen megelőzte Russellt, így a képzeletbeli dobogóra lépett.

A kilencedik körben Verstappen utolérte Sainz-t is. Eközben Leclerc áthámozta magát a két Alpha Taurin, és az üldözőbolyban is történt néhány pozíciócsere. Az Alonso-Hamilton ütközésért nem osztanak ki büntetést egyik félnek sem. 12. körben Verstappen már az élen haladt. A 13. körben megindultak a kerékcserék. Ricciardo és Ocon látogatta meg a bokszutcát- Alonso korábban már megtette.

Két élcsapat autói voltak az első négy helyen. Verstappen is bent járt a bokszban, a 2. helyen folytatja Sainz mögött. A 3. Perez, a 4. Leclerc. A frissebb gumin Russell megelőzte Leclerc-t. A 19. körben végignéztük a sorrenden. Albon még mindig a 10. helyne haladt a Williams-el. Perez közben megelőzte Sainz-t. Így a Red Bull pilótái foglalták el az első két helyet. A 22. kör állása szerint Verstappen tovább növelheti előnyét a pontversenyben Leclerc-el szemben. Van még innen visszaút?

A 24. körben Stroll a 10. helyért támadja Ricciardót, az Eau Rouge alján megpróbált beszúrni, de nem járt sikerrel. Az Aston Martin jó versenyt fut, Vettel 7. helyen haladt. A 26. körben mindkét Ferrari megjárta a bokszutcát. A kemény keveréket kapja meg Sainz, Leclerc marad a közepesen. Alonso szintén a keményre váltott.

A 33. körben Verstappen is kiment a bokszba. A holland pilóta az élre állt vissza. Hamilton közben nyilatkozott. Elmondása szerint nem tudja mi történt. Előbb szeretné visszanézni a felvételeket. A váltójával érzett kisebb rendellenességet, de a hírek szerint helyreállt minden az autóban. A 38. körben megint bakizott a Ferrari. Russell közeledett Sainz-hoz. Alig 2 másodpercre volt tőle. A dobogós hely elvesztése elég kellemetlen lenne azután, hogy a Mercedes egész hétvégén kínlódott. Már csak 3 kör volt a futamból. Verstappen haladt a győzelem felé. Végül maradt ez az első három sorrendje, hiszen Russell nem tudta megtámadni a Ferrarit, a brit mögött pedig az utolsó körben az extra kiállás ellenére a leggyorsabb kör megszerzésére nem képes Leclerc, Alonso, Ocon, Vettel, Gasly és Albon szerzett még pontot a Belga Nagydíjon.

Eredmény:
1 Max VERSTAPPEN Red Bull RacingLEADER
2 Sergio PEREZ Red Bull Racing+17.841
3 Carlos SAINZ Ferrari+26.886
4 George RUSSELL Mercedes+29.140
5 Fernando ALONSO Alpine+73.256
6 Charles LECLERC Ferrari+74.936
7 Esteban OCON Alpine+75.640
8 Sebastian VETTEL Aston Martin+78.107
9 Pierre GASLY AlphaTauri+92.181
10 Alexander ALBON Williams+101.900
11 Lance STROLL Aston Martin+103.078
12 Lando NORRIS McLaren+104.739
13 Yuki TSUNODA AlphaTauri+105.217
14 GuanyuZHOU Alfa Romeo+106.252
15 Daniel RICCIARDO McLaren+107.163
16 Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team1L
17 Mick SCHUMACHER Haas F1 Team1L
18 Nicholas LATIFI Williams1L
19 Valtteri BOTTAS Alfa Romeo– – –
20 Lewis HAMILTON Mercedes–