Lewis Hamilton után a Mercedes másik pilótája, George Russell is csalódottan nyilatkozott. Ő sem érti, hogy hogyan kaphattak 1,6 másodpercet az élcsapatoktól. Russell a hűvös időre gyanakodott.

A Mercedes optimistán utazott Belgiumba. Úgy gondolták, hogy majd Spa-ban elkaphatják a Red Bull-t és a Ferrarikat. Talán még a győzelem is összejöhet vasárnap. A valóságban ez teljesen másképp festett. Pénteken és szombaton is messze el voltak maradva a Red Bull-ok ás a Ferrarik tempójától. Az időmérő után Lewis Hamilton és George Russell is csalódott volt.

“Pár héttel ezelőtt még a pole-ból rajtolhattunk. A nyári szünet után pedig 1,8 másodperccel vagyunk lemaradva Max mögött. 6 tizeddel voltunk lemaradva az Alpine-tól is. Mindig, amikor hideg van, küszködünk. Idén Imolában láttuk ezt, és a hideg pénteki napokon is. Szerintem Max valószínűleg így is megnyeri a versenyt. Nem tudom, hogy honnan indul, de azzal a tempóval, ami neki van, esélyes a győzelemre is. Valószínűleg Charles is fel fog érni. Őszintén szólva nem valószínű, hogy holnap dobogóra állunk. Carlos és Checo még mindig ott van elől. Max átvágja magát a mezőnyön. Át kell néznünk az éjszaka az adatokat, és meg kell értenünk a gyenge pontjainkat.”- árulta el George Russell.