Carlos Sainz elmondta, hogy a Ferrari mindent megtett annak érdekében, hogy felvegye a versenyt a Red Bull-lal Spa-Francorchampsban. Hozzátette, hogy a Scuderia-nak javítania kell az alacsony leszorítóerős tempóján. Monzában jobban szeretne teljesíteni.

Carlos Sainz a pole-ból rajtolhatott, de csak a harmadik helyen intették el. Még a harmadik hely is veszélyben volt, mivel George Russell a spanyol nyomába eredt. A futamot végül Max Verstappen nyerte meg. Csapattársa, Sergio Perez a második helyen látta meg a kockás zászlót. Sainz szerint a Red Bull más ligában játszott a vasárnapi Belga Nagydíjon.

“Azt hiszem, hogy ebben nem volt több. Egyszerűen nem voltunk elég erősek ahhoz, hogy versenyezzünk a Red Bull-al. Ők egy másik luigában játszottak. Erősek voltak az időmérőn és a futamon is. Jobbak voltak a gumikezelésben és az egyenesekben is. Erősek a kanyarokban. Mi nem voltunk elég gyorsak. Azt hiszem hazudnék,m ha azt mondanám, meglepett. A különbség minden bizonnyal sokkal nagyobb volt annál, amit az egész eddigi szezon alatt láthattunk. Ez minden bizonnyal olyan dolog, amire nem számítottunk. Ki kell elemeznünk, hogy miért voltunk Spa-ban is ilyen gyengék a pályán. Ki kell elemezni, de vannak elképzeléseink. Egy jobb, alacsony leszorítóerős csomaggal kell Monzába utaznunk. Hátha ott nem lennénk olyan erősek…….”- árulta el Carlos Sainz.