A szombati időmérő után Lewis Hamilton és George Russell is csalódottan nyilatkozott. Toto Wolff is értékelte a szombati napot, de elég mérges volt.

A Mercedes pár héttel ezelőtt még a pole-ból rajtolhatott. Russell a Hungaroringen szerezte meg az első rajtkockát. Ezek után optimistán utaztak el Spa-ba, ahol nem olyan eredménnyel zártak, amit ők vártak. Hamilton a negyedik, Russell az ötödik helyről indulhat, viszont hatalmas a hátrányuk a leggyorsabb kört futó Max Verstappen mögött. A hétszeres bajnok 1.8 másodperccel rosszabb időt autózott, mint az időmérőt megnyerő Max Verstappen. Toto Wolff elég csúnya jelzőkkel illette a szombati eredményt.

“Az nem történhet meg, hogy három héttel ezelőtt pole-t szerzel, aztán 1,8 másodperccel maradsz el a pole-tól! Még akkor sem, ha teljesen mások a körülmények és egy másik pályáról beszélünk. Valószínűleg olyan történt, amit nem tudunk most megérteni. Az egyértelmű, hogy a Red Bull a saját ligájában van. A Ferrari nyolc tizeddel volt lassabb náluk. Ez minket nem vigasztal. Úgy érzem, hogy a 10 évem alatt ez volt a leghosszabb időmérő. Függetlenül attól, hogy holnap honnan rajtolunk, illetve hogy legutóbb a miénk volt a pole, most pedig sehol nem vagyunk, ez egyszerűen elfogadhatatlan!Ha tudnánk, hogy mi a probléma, akkor változtatnánk. A kocsi légellenállása nagy, Lewis azt mondta, olyan, mintha egy ejtőernyőt húzna maga után. Az autó hátulja instabil, a 8-as és a 9-es kanyarban alulkormányozott. A nagy sebességű kanyarokban pedig nem tudnak megbízni benne a srácok. Egész hétvégén nem hallottam az autóról jó dolgokat. Úgyhogy azt gondolom, hogy itt az ideje eldönteni, hogy mit csináljunk jövőre.”- mondta mérgesen Toto Wolff.