Még vasárnap sem mondhatjuk azt, hogy végleges a rajtrács sorrendje. A futam előtt pár órával még mindig történtek változások a felállást illetően.

Nem volt egyszerű összeállítani a Belga Nagydíj rajtrácsát. A rengeteg büntetés miatt a tegnapi kvalifikáció után nehéz volt átlátni, hogy ma délután pontosan milyen sorrendben állnak majd fel a rajt/célegyenesben a pilóták. Még vasárnap is történt egy-két változás. Verstappen nyerte a szombati időmérőt, de motorcseréje miatt hátrébb sorolták. Úgyanígy Charles Leclerc-t is. Eredetileg Verstappen a tizenötödik, Leclerc a tizenhatodik helyről rajtolhatott volna. Azonban most egy-egy pozíciót előrébb léphetnek.

Ennek oka az, hogy a futam napján az AlphaTauri motort cserélt Yuki Tsunoda autójában. A japán kénytelen a bokszutcából rajtolni a Belga Nagydíjon. Ennek következtében a tizenharmadik helyre kvalifikáló Tsunoda kiesik a büntetéseket kapó pilóták elől. Bottas, Verstappen, Leclerc, Ocon, Norris, Zhou és Schumacher is egy helyet előrébb léphet a rajtrácson. Verstappen így a tizennegyedik, Leclerc pedig a tizenötödik helyről kezdheti majd meg a körözést.