Carlos Sainz a pole-ból rajtolhatott. Csak a harmadik helyen ért célba. Egy ideig még George Russell is a nyomába eredt, de megelőzni már nem tudta a spanyol pilótát. A brit szerint a Belga Nagydíjon bebizonyosodott, hogy a Mercedes versenytempója jobb, mint a Ferrarié.

A brit a negyedik helyen végzett Spa-Francorchampsban. A futam vége felé utolérte Carlos Sainz. Úgy tűnt, hogy Russell újra felállhat a pódium harmadik fokára. Előzni végül végül nem tudott, de ez egy újabb erős teljesítmény a 24 éves pilótától. Russell az ötödik helyről indult és a negyedik pozícióban intették le. Ezzel szemben Sainz az első helyről rajtolhatott és a harmadik helyen látta meg a kockás zászlót. Russell szerint a Mercedes versenytempója jobb, mint a Ferrarié.

“Kicsit vegyesek az érzelmeim. Ha tegnap este valaki azt mondta volna, hogy két másodpercre leszünk a dobogótól, akkor azt válaszoltam volna, hogy ez egy jó előrelépés. Mikor körönként egy másodperccel közeledtem, akkor azt hittem, hogy nagyon jók az esélyeink. Volt két rossz köröm és a gumik elhasználódtak. Így nem tudtam megszerezni a harmadik helyet. Negyedik lettem. Két másodperccel lemaradtam maraftam le a dobogóról. Nem is olyan rossz. Úgy gondolom, hogy a versenytempónk valóban jobb volt, mint a Ferrariké. Tehát a legrosszabb esetben azt hiszem, hogy Spa-ban egyenrangúak voltunk a Ferrarival…….”- árulta el George Russell.