Charles Leclerc a futamon ugyan megelőzte Fernando Alonso-t, de a monacói időbüntetést kapott. A bokszban 80 helyett 81km/h-val haladt. Ezért öt másodperces büntetést kapott. Alonso mögé esett vissza.

A Ferrari az utolsó körökben behívta a bokszba Leclerc-t, hogy megpróbálja elcsípni a gyors körért járó egy pontot. Ez balul sült el. A monacói pilóta a megengedettnél egy km/h-val többel hajtott. Ezért öt másodperces büntetést kapott.

Alonso a Ferrarinál versenyzett. 2010 és 214 között vezethette az olaszok autóját. A spanyol pilóta meglepődött azon, hogy a Ferrari a verseny végén kihívta Leclerc-t a bokszba. Annak ellenére, hogy tájékoztatta a csapatot, hogy nem akarja kockáztatni az ötödik pozícióját, a Ferrari azt mondta Leclerc-nek, hogy két körrel a vége előtt álljon ki a boxba.

“Meglepődtem. A Ferrari mindig furcsa stratégiákat alkalmaz, szóval ez egy ilyen döntés volt.”- árulta el Fernando Alonso. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke úgy véli, hogy helyesen döntöttek. A maranelloiak csapatfőnöke a következőket mondta:

“Úgy gondolom, hogy a döntésünk helyes volt. Bátornak kell lenned az F1-ben. “Megvolt a lehetőség a leggyorsabb kör megszerzésére.”- árulta el Mattia Binotto. Leclerc öt másodperces büntetést kapott, amiért 1 Km/H-val gyorsabban hajtott a bokszban. Később kiderült, szintén a fólia volt felelős Leclerc verseny végi időbüntetéséért- Egy sebességmérő szenzor is meghibásodott, a pótrendszer pedig nem volt elég pontos. Ezért a versenyző 1 km/h-val túllépte a bokszutcai limitet, ami öt másodperces időbüntetéshez és az ötödik helyezés elvesztéséhez vezetett.