A Mercedes eddig nagyon jól gazdálkodott a motorjaival. Lewis Hamilton viszont incidensbe keveredett Fernando Alonso-val a Belga Nagydíj első körében. Így lehet, hogy motort kell cserélni a brit autójában. Nincs kizárva, hogy rajtüntetéssel kezdi meg a Holland Nagydíjat.

Lewis Hamilton az első olyan futamon van túl, amit nem tudott idén befejezni. A rajtot követően összetűzésbe keveredett Fernando Alonso-val. A Mercedese akkora ütést kapott, hogy nem sokkal később félre kellett állnia. A csapat arra kérdte, hogy állítsa le az autót. A motor és egyéb alkatrészek sérülése miatt hamarosan rajtbüntetés várhat a hétszeres világbajnokra. Úgy tűnik, hogy a motor megsérült. A központba szállították átvizsgálásra.

A Mercedes szóvivője elárulta, hogy egyelőre nem derült ki, használható-e még a motor, de az első jelek alapján egyértelműen van ok az aggodalomra. Hamilton eddig két motort használt. A Belgiumban használt motor szinte teljesen új volt. A tervek szerint még több futamot is teljesítenie kellett volna. A hétszeres bajnok jelenleg a felhasználási határnál tart az MGU-K, a turbó, az MGU-H, a vezérlőelektronika és az energiatároló esetében. Így minden további alkatrészcsere büntetést von maga után.

A Mercedes szerint az első két erőforrás még működőképes. Viszont ezekbe már túlságosan sok kilométer került. Általában az istállók ezeket a félig használt motorokat csak a pénteki szabadedzéseken vetik be, így akár már két hét múlva Monzában büntetéssel nézhet szembe. Hamilton váltója is komoly ütést kaphatott. Elképzelhető, hogy ezen a héten Zandvoortban ebből is egy harmadikat kell beszerelni az autóba, ami azonban még nem von büntetést maga után.