Többen gondolhattuk úgy, hogy a Ferrari a nyári szünet után egy kicsit összeszedi magát. Azon lesz, hogy ledolgozza a hátrányát. Ezzel szemben a Red Bull megalázó fölénnyel kettős győzelmet aratott Belgiumban és tovább nőt az olaszok hátránya. Úgy tűnik, hogy a Ferrari nem idén szerzi meg az újabb bajnoki címét.

Max Verstappen a 14. helyről rátolhatott a Belga Nagydíjon. A holland megnyerte a futamot. Charlos Leclerc nem tudta tartani a holland tempóját. A végén egy amatőr hibát is vétett. A bokszban 80 helyett 81 km/h-val haladt. Ezért időbüntetést kapott és hátrébb sorolták. Ötödik helyen intették le. Az időbüntetés miatt visszaesett a hatodik helyre. A Ferrari is tudja, hogy a bajnoki címtől lassan búcsúzhatnak.

“A büntetés miatt engem terhel a felelősség. Ennek semmi köze sincs a csapathoz. A Red Bull egész hétvégén más szinten volt. Ők találtak valamit erre a hétvégére, ami aggodalomra adhat okot. Egyelőre fogalmunk sincs, hogy mitől lehetett ez. Továbbra is rendkívül gyorsak az egyenesekben, de most a kanyarokban is ott hagytak bennünket. Az egész nagyon különös, hiszen a középmezőny és a köztünk lévő tempókülönbség nagyjából ugyanakkora, mint a szezon elején volt. Viszont a Red Bull nagyon gyors lett. Most már nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Különösen a ma látott tempójuk miatt is. Van még hátra néhány verseny a szezonból, s bár nagy kihívásnak ígérkezik az év hátralévő része, mindent megteszünk, egészen az utolsó versenyig.”- árulta el Charles Leclerc.