A Mercedes hétvégéje ismét felemásan sikeredett. George Russell a negyedik helyen végzett Spa-ban. Lewis Hamilton az első körben kiesett a versenyből. Tot Wolff kijelentette, hogy nem tudnak úrrá lenni az autó teljesítménybeli ingadozásain. A futamgyőzelemről azonban nem tettek le.

A Mercedes optimistán érkezett Belgiumba. Az időmérőn azonban nem úgy teljesítettek, ahogy azt várták. Közel két másodperccel le voltak maradva Max Verstappen-hez képest. A futamon Russell jól teljesített. Két másodperccel maradt le a dobogós helytől. Hamilton az időmérő után azt mondta, hogy nem kedveli az idei W13-ast. Toto Wolff csapatfőnök hasonlóan fogalmazott.

“Nem hiszem, hogy a legkiemeltebb helyet fogja megkapni a stuttgarti Mercedes Benz Museumban. Lehet, hogy inkább egy szűk barlangba fog kerülni. Nehéz megbirkózni ezekkel az ingadozásokkal. Szombaton a várakozások alatt teljesítettünk. Legyőztek minket az Alpine-ok, Albon is hihetetlenül erős volt. A futamon meg olykor három másodperccel vagyunk gyorsabbak. Nem itt kellene állnunk a struktúrát és az autóval kapcsolatos tudást illetően. Egyértelmű, hogy egy bizonyos koncepció szerint építettük az autót. És nem kísérletezhetünk rengeteg idén: akárhogy is döntünk a jövő évet illetően, alaposan mérlegelnünk kell.”- árulta el Toto Wolff.