Az F1 minden esélyt megadott arra, hogy futamot rendezhessenek Dél-Afikában. Úgy tűnik, hogy a tárgyalások megrekedtek és 2023-ban nem tudnak futamot rendezni az afrikai országban. Hamilton kijelentette, hogy örülne, ha az F1-el Afrikában is versenyezhetne.

Lewis Hamilton úgy véli , hogy az F1-nek futamot kell rendeznie Dél-Afrikában is. Az F1 tárgyalt Kyalami-val, de a tárgyalások meghiúsultak. Az ország nem támogatja az F1-es futamot megrendezését.

Dél-Afrika Nagydíjat utoljára 1993-ban rendezték meg. A megállapodás azonban meghiúsult. 2023-ban nem lesz Dél-afrikai Nagydíj. Most már 2024-re koncentrálnak. Hamilton szeretne visszatérni Dél-Afrikába

“Sokat mondtam, hogy szeretném, ha Afrikában is rendeznének futamot. Örülök, hogy folytattak bizonyos megbeszéléséket. Stefano Domenicali elképesztő munkát végzett annak érdekében, hogy ez megvalósuljon. Még mindig reménykedem abban, hogy jövőre lesz verseny. Soha nem mond, hogy soha. Amíg van esély arra, hogy bekerüljön a naptárba, addig reménykedem. Afrikában is kell futamot rendeznünk.”- árulta el Lewis Hamilton. A legutóbbi Dél-afrikai Nagydíjat 1993-ban rendezték meg, amit Alain Prost nyert meg a Williams színeiben. Ayrton Senna és Mark Blundell állhatott még fel a dobogóra.