Pierre Gasly a nyolcadik helyről rajtolhatott volna a Belga Nagydíjon. A francia pilóta a rajtrácsra sem tudott kimenni, mert autójában elektronikus probléma lépett fel. Másfél percen múlt, hogy elrajtolhasson. Igaz, ezt csak a bokszból tehette meg.

Pierre Gasly a futam előtti pilóta parádén derűsen nyilatkozott. Akkor azt mondta, hogy szeretne egy remek rajtot venni és pontszerző helyen végezni. Azonban a rajtrácsra már nem tudott felállni. Később kiderült, a formációs körön egy váratlan problémával szembesült. Csapatának csupán percei maradtak arra, hogy elhárítsák a problémát és beindítsák az AT03-ast a garázsban. Végül fel sem állhatott a rajtrácsra. A bokszból startolva a kilencedik helyen ért célba egy jól levezényelt két kiállásos stratégiának köszönhetően. Gasly elismerte, rendkívül dühös volt a malőr miatt.

“Rendkívül elégedett vagyok a futammal. Nagyszerű, amit végrehajtottunk. A verseny előtt füst szállt fel az autóból. Így a bokszból kellett rajtolnom. Nem tudom mi történt az autóval. Csak annyit, hogy valamilyen elektromos probléma miatt nem akart elindulni az autó. Vissza kellett tolnunk az autót a garázsba. Akkor tudtam meg, hogy nem biztos a részvételem a versenyen. Szó szerint 90 másodperccel a rajt előtt indult újra az autó. Meglepődtem, hogy sikerült a legjobb tízben zárnunk. Nagyon boldog vagyok az elért eredmény miatt……”- árulta el Pierre Gasly.