Az F1Hírek úgy értesült, hogy az Alpine már nem számol Oscar Piastri-val. Pierre Gasly-t szeretnék szerződtetni Esteban Ocon mellé. Ez azért is érdekes, mert Gasly nem olyan régen hosszabbított szerződést az AlphaTauri-val.

Fernando Alonso a Magyar Nagydíj után egy nappal jelentette be, hogy 2023-tól az Astgon Martin-al versenyez majd. Az Alpine rögtön bejelentette, hogy Piasti lesz Alonso utódja. Erre az asutgrál is reagált és kijelentette, hogy semmilyen szerződést nem írt alá. Ő akkor azt mondta, hogy 2023-ban nem szeretne az Alpine-al rajthoz állni.

Piastri vélhetően jövőre a Mclaren pilótája lesz. Daniel Ricciardo helyére szerződtetik. Az FIA szerződésekkel foglalkozó bizottásga hétfőn tárgyalta, hogy kihez szerződhet Piastri. A Sky Sports News riportere, Craig Slater szerint azonban az Alpine számára ez többről szól, mint Piasti megtartása. Egyes hírek szerint az Alpine szemet vetett Pierre Gasly-ra. Az AlphaTauri hajlandó lenne elengedni a francia pilótát, de pénzt is kért az Alpine-tól, mivel Gasly 2023-ig élő szerződésben áll a kis bikákkal. Ez alátámasztja Paul di Resta volt Forma-1-es pilóta elemzése is, amit hétfőn tett közzé.

“Ma valószínűleg megoldódik a Piastri körüli vita. „A Forma-1 szerződés-ellenőrző bizottsága gyakorlatilag egy videokonferencia keretében ül össze, hogy eldöntse, kinek van élő szerződése az Alpine tartalékosával, Oscar Piastrival. Az F2-es bajnokot a Mclaran szeretné szerződtetni Daniel Ricciardo helyére. Már van szerződéses megállapodásuk vele. Az Alpine többet szeretne. Már megértem, hogy Piastri már nem az Alpine által preferált lehetőség. Már érdeklődtek Pierre Gasly felől az AlphaTauri-nál. Pierre-nek viszont még élő szerződése van a Red Bull családdal. Az Alpine kész fizetni is Pierre-ért. Tehát, az Alpine az várja, hogy milyen kompenzációt kaphat a McLarentől, ha megnyeri ezt a szerződéses ügyet.”- árulta el Paul di Resta.

Pierre Gasly-t kérdezték az Alpine megkereséséről, de a francia pilóta nem erősítette meg a hírt. Az AlphaTauri pilótája cáfolta azt a hírt, miszerint az Alpine megkereste volna.