Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer nem sajnálja, hogy Fernando Alonso elhagyja a csapatot. Tudtak arról is, hogy Alonso más csapatokkal is tárgyalt.

Mindenki arra számított, hogy Alonso meghosszabbítja a szerződését az Alpine-al. Ehelyett a Magyar Nagydíj után egy nappal jött a bejelentés. Alonos 2023-ban az Aston Martin versenyzője lesz. Alonso már elmondta, hogy az Alpine-nal folytatott tárgyalások elakadása nyitotta meg a kaput az Aston Martin előtt. Az Alpine egy éves szerződést ajánlott Alonso-nak. Az Aston Martin több évre szerződtette.

Az Alpine nagyobb gondban van annál, hogy Alonso távozik a csapattól. Oscar Piastri nem szeretne a francia csapattal versenyezni. Egyes feltételezések szerint már meg is egyezett a Mclaren csapattal. l Szafnauer azt mondta, hogy Alpine nem sajnálja Alonso távozását és azt sem, ami Piastri-val történt.

“Fernando-val tárgyalhattunk. Mindannyian tudtuk, hogy ő jövőre felszabadul. Azzal is tisztában voltunk, hogy más csapatokkal is tárgyalt. Kínáltunk neki egy szerződést. Azt mondom, hogy egy szerződésben foglaltakat mindkét félnek el kell fogadnia. Ha ez nem valósul meg, akkor nem kell elfogadni, mert az senki nem nem jó. Szóval nem bántam meg, hogy Fernando távozik. Sok sikert kívánunk neki. Megkapta mindazt, ami fontos volt számára. Oscar miatt csalódottak vagyunk. Novemberben aláírt velünk egy szerződést. Mi mindent teljesítettünk. Mi talán túl is teljesítettük azt, amit ígértünk. Ő azt ígérte, hogy velünk fog versenyezni. Erre törekedtünk.”- árulta el Otmar Szafnauer. Az utolsó hírek szerint az Alpine már nem foglalkozik Piastri-val. A pletykák szerint az AlphaTauri-val szeretnének megegyezni és szerződtetni Pierre Gasly-t. Az AlphaTauri el is engedné a franciát, de egy szép összeget azért kérne pilótájáért, mivel Gasly szerződése 2023 év végén jár le.