Daniel Ricciardo az év végén távozik az F1-ből. Még nem tudni, hogy talál-e magának helyet. Az ausztrál pilóta az egy év kihagyást sem tartotta kizártnak. Martin Brundle szerint Ricciardo már nem akar az F1-ben versenyezni.

A Mclaren egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy elválnak útjaik. A szerződését felbontották. A pletykák szerint a McLaren-nek 25 millió dollárjába került, hogy idő előtt kiléptesse kontraktusából Ricciardo-t. Az ausztrál egyértelműen szeretne a száguldó cirkuszban maradni. Martin Brundle szerint viszont Ricciardo nem mutatta jeleit annak Spa-Francorchamps-ban, hogy tényleg szeretne a sorozatban maradni. A “végkielégítés” egy részét visszakapja a McLaren, amennyiben a versenyzőnek lesz ülése 2023-ban az F1-ben. Ricciardo megint elmaradt Norris teljesítményétől Spa-ban. Martin Brundle kijelentette, hogy rossz volt látni Ricciardo szenvedését.

“Cseppet sem élvezetes Daniel küszködését nézni, sőt, egyenesen fájdalmas. Daniel-t a barátomnak tekintem. Teljes mértékben értékelem emberként és versenyzőként is. Őszintén szólva, ha a McLaren helyében lennék, én is ugyanezt tettem volna. Amióta megérkezett küzd a tempóért, ezt nem lehet még 18 hónapig elviselni. Daniel nem győzött meg arról, hogy a rajtrácson akar maradni. Én egy kissé megtört embert láttam benne. Nem érzem benne a tüzet, ami ahhoz kell, hogy jövőre is itt versenyezzen. Nem tudta megmutatni a McLaren-nek, hogy rosszul döntöttek.”- árulta el Martin Brundle.

Hol, melyik csapatnál lehet Ricciardo-nak esélye? Az Alpine-nál, az AlphaTauri-nál, a Haas-nál vagy a Williams-nél van még egy hely. Viszont David Coulthard is úgy látja, hogy Ricciardo már nem éhes az F1-es sikerre. Úgy véli, hogy legyenek akármilyen idősek az F1-es pilóták, nem veszítik el a sebességüket. Csak a motivációt veszthetik el.