Nem volt versenyhétvégéje a Mclaren-nek Spa-ban. Lando Norris a 12, Daniel Ricciardo a 15. helyen végzett. Norris a futam után azt mondta, hogy nem volt elég tempójuk ahhoz, hogy versenyezzenek.

Norris a 17. helyről rajtolhatott. A brit autójában kicserélték az erőforrást. Egy jó rajt után a 11. helyen találta magát. A kilencedik helyen haladt, mikor kiállt a bokszba és megkapta a kemény keverékű abroncsokat. Ezután abban a bajban ragadt, amit Alex Albon vezetett. Albon nem engedte át senkinek a 10. helyért járó egy pontot. Norris a 12. helyen ragadt és fejezte be a futamot. Bár csalódott volt az eredmény miatt, úgy vélte, a McLaren mindent megtett a hétvége során.

“Nehéz verseny volt. Egyáltalán nem volt könnyű előzni. A körülmények trükkösek voltak, nem volt túl jó a tapadás. Egy előzés kivitelezése lehetetlen volt. „Kemény volt. Megpróbáltuk. 12. helyen végeztünk és erre nem lehetünk büszkék. Úgy gondolom, hogy mindent megtettünk. Ezzel elégedettek lehetünk, de a tempó tekintetében nagyon messze voltunk attól, ahol lennünk kéne.”- mondta Lando Norris. Még egy kérdést feltettünk Norris-nak. A probléma pályaspecifikus lenne? Erre ő így válaszolt: “Nem vagyok benne olyan biztos. Kicsit igen. A csapatok közötti különbség nagyobbnak tűnt, mint eddig. A Red Bull most két másodperccel mindenki előtt jár. A Ferrari messze mindenki előtt jár. Ez a pálya az alacsony leszorítóerőt igényli. Így remélem, hogy pályaspecifikus a probléma, mert Spa-ban az Alpine-ok is előttünk jártak…….”- zárt a brit pilóta.