Az idei belga futam sem volt túl izgalmas. A kilátogatók száma azonban így is elérte a 360 ezret. Szombaton megtudtuk, hogy jövőre is lesz Belga Nagydíj.

A Belga Nagydíj sorsa sokáig kérdéses volt. Sokan szerették volna, ha a naptárban maradna. A pálya kedvelői fellélegezhetnek. 2023-ban még biztos lesz futam a spa-i pályán. A Belga Nagydíj promótere, Vanessa Maes megerősítette, hogy az új szerződés újfent csak egy évre szól. Viszont a pálya mellett kialakított szórakozási lehetőségekkel és az aszfaltcsík fejlesztésével lenyűgözte Stefano Domenicali-t. Spa örülne, ha az F1-el hosszútávú szerződést tudnának kötni.

“Mindenki elégedett volt. A nézőktől kezdve a menedzsmenten át minden érdekelt fél. Stefano Domenicali gratulált. Bár meglehetősen visszafogott ember vagyok, azt hiszem, kijelenthetem, hogy nagyon jó nagydíjat rendeztünk. Vannak, akik szerint ez volt az egyik legjobb, ha nem a legjobb futam Spában az elmúlt években. Szeretném mindenkinek megköszönni. Főleg azoknak, akik a szervezésben részt vettek. Meg akartuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek. Mi lesz a jövőben? Lépésről lépésre haladunk. A szerződésünk csak még egy évig érvényes. Mi hosszútávon gondolkodunk. Nagyon nehéz volt megszerezni ezt a kontraktust. Nagyon nehéz és drága bent maradni az F1-ben. Azok közül, akiknek lejár a szerződése, mi voltunk az elsők, akiknek ez sikerült.”- árulta el Maes a Sporza.