Lewis Hamilton és Fernando Alonso még a Belga Nagydíj első körében találtak egymásra. A két autó kereke összeért és Hamilton autója a levegőbe emelkedett. Alonso ezután leidiótázta a brit pilótát. A Holland Nagydíj hétvégéje előtt elnézést kért, amiért így tett.

Fernando Alonso bocsánatot kért, amiért “idiótának” nevezte Lewis Hamiltont a Belga Nagydíj első körös összecsapása után. Hamilton és Alonso Spa-ban a második helyért csatázott a Kemmel-egyenesben. Hamilton ráfordult Alonso-ra Les Combes-ban. A két autó kereke összeért és Hamilton a levegőbe emelkedett.

A Mercedes azt állította, hogy az autó 45 G-os ütközést szenvedett. Eközben Alonso “idiótának” nevezte a hétszeres világbajnokot. A spanyol pilóta a következőket mondta: “ez a fickó csak az élen tud vezetni.” Hollandiába ért az F1 mezőnye. A csütörtöki sajtónapon Alonso elnézést kért Hamilton-tól.

“Először is, Lewis egy bajnok, egy legenda. Sajnálom, hogy többször elhangzott a médiában az, amit mondtam…..Elnézést kérek. Nem arra gondoltam, amit mondtam. Nem igazán hiszem, hogy abban a pillanatban bárki is hibáztatható lenne. Ez olyasmi, amit a csata hevében mondasz. Amikor a dobogós helyért küzdünk, részben az adrenalin miatt is mondunk olyan dolgot, amit nem kellene. A verseny után azt is mondtam, hogy versenybaleset volt. A jövőben jobban oda fogok figyelni arra, amit mondjuk a rádióban….”- árulta el Fernando Alonso.

Hamilton a verseny utáni hétvégén Hamilton aláírt sapkát hagyott a Mercedes lakóautójában, amin a “For Fernando” felirat szerepelt. Alonso nem sokkal később a Mercedes lakóautójához ment. Bocsánatot kért Hamilton-tól.