Pár napja az a hír járja, hogy Pierre Gasly-ra szemet vetett az Alpine. Helmut Marko már el is árulta, hogy ki lenne a francia pilóta utódja.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az IndyCar-ban versenyző Colton Herta lenne Pierre Galsy utódja abban az esetben, ha a francia versenyző távozna az Alpine-hoz.

Az F1 pilótakeringő akkor pezsdült fel, mikor Sebastian Vettel bejelentette visszavonulását. Fernando Alonso is bejelentette távozását. Az Alpine-tól az Aston MArtin-hoz szerződött. Az Alpine-nál megüresedett egy hely. A hírek szerint Mick Schumacher és Pierre Gasly után is érdeklődnek. Az elmúlt napokban kiderült, hogy az Alpine kész lenne fizetni is az AlphaTauri-nak. Csak engedje el a francia pilótát. Helmut Marko már meg is nevezet az utódját.

Az Andretti Autosport sztárja az IndyCar egyik legkiválóbb pilótája. ebben a szezonban tesztelte a 2021-es McLaren versenygépeit. Herta már többször próbált bekerülni az F1-be, de eddig nem sikerült. A Mclaren csapattal is indulhatott volna 2023-ban, de wokingi csapatnál Piastri az első számú jelölt. Lehet, hogy Herta más csapatnál kap lehetőséget. A hírek szerint Helmut Marko érdeklődött Herta felől. Nem kizárt, hogy ő tölthetné be Pierre Gasly helyét az AlphaTauri-nál.