Az F1-es szezon 15. futama következik. Nyolc verseny még hátra van. MAx Verstappen nagy fölénnyel vezeti az egyéni pontversenyt. Mikor biztosíthatja be a második világbajnoki címét?

Max Verstappen idén megnyerheti második bajnoki címét. A holland pilóta 14 futamból eddig kilencet megnyert. 93 ponttal megelőzi csapattársát, Sergio Perez-t az egyéni pontversenyben. Nem az a kérdés, hogy Verstappen lesz-e a bajnok, hanem az, hogy mikor biztosítja be második bajnoki címét.

Toto Wolff korábban azt mondta, hogy Verstappen még Európában bebiztosíthatja a bajnoki címét. Két futamot rendeznek még Európában. Hétvégén rendezik meg a holland, jövőhéten az Olasz Nagydíjat. A két futamon még biztos nem avatunk bajnokot. Ha Perez és Leclerc is nullázna Hollandiában és Olaszországban is és Verstappen nyerne mindkét helyszínen, akkor is csak 145 pont lenne az előnye. A maradék 6 futamon még 150 pontot lehet gyűjteni. Sokkal valószínűbb, hogy Verstappen Japánban vagy az Egyesült Államokban szerzi majd meg második bajnoki címét.