Egyes hírek szerint a Red Bull megállapodott az Alpine-al. A pletyka szerint Pierre Gasly szabadon távozhat. 2023-ban Esteban Ocon csapattársa lehet, de a hírt még nem erősítették meg.

Pierre Gasly 2014 óta a Red Bull család tagja. Nyáron egy éves szerződést hosszabbítást írt alá az Alpahtauri-val. Amikor Sebasrtian Vettel bejelentette visszavonulását, a pilótakeringő is elkezdődött. Alonso váltja a négyszeres bajnokot. Így az Alpine-nál megüresedett egy hely. A sok bonyodalom után úgy tűnik, hogy Pierre Gasly váltja a spanyol pilótát.

Helmut Marko elárulta, hogy Gasly szerződésében nem volt olyan záradék, amely lehetővé tenné a távozását. Úgy tűnik, hogy a Red Bull nyitott volt egy ötletre, de ennek ára van. Az F1Hírek információi szerint a 26 éves pilótát elengedi a Red Bull. Természetesen egy csekély összeg ellenében. Azt nem tudni, hogy mennyit kellett az Alpine-nak Gasly-ért fizetnie. A Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert kérdezték a jelentésekről, a brit elismerte, hogy a Red Bull minden lehetőséget megvizsgál, ami a pilótáit illeti.

“A pilótapiac most elég nagy mozgásban van. Nekünk Pierre még mindig egy olyan pilóta ó, akit egy éves szerződés köt a Red Bull-hoz. Minden lehetőséget meg kell fontolnunk. Mindenekelőtt meg kell néznünk, mit fog mondani a CRB. Minden más puszta spekuláció.”- árulta el Christian Horner. Mi az a CRB? A Horner által említett CRB, az FIA szerződésekkel foglalkozó bizottsága, akik Piastri ügyét is megvitatták.