Daniel Ricciardo-nak nincs még helye a 2023-as szezonra. Egy héttel ezelőtt érkezett a hír, miszerint a Mclaren felbontja a szerződését. Guenther Steiner elárulta, hogy még nem hívta fel Ricciardo-t, mert még csak most jelentették be, hogy távozik Wokingból.

Guenther Steiner még nem hívta fel Daniel Ricciardo-t. Kíváncsian várja, hogy mihez szeretne kezdeni 2023-ban. Egyes pletykák szerint a Haas lehet az a csapat, akivel jövőre rajthoz állhat.

Riccardo idei szezonja sem úgy alakult, ahogy azt várta. A nyári elején Zak Brown elárulta, hogy nem ilyen eredményekért szerződtették az ausztrált. A Belga Nagydíj előtt megerősítették, hogy Ricciardo nem folytatja a Mclaren csapatnál. A bejelentés óta kavarognak a találgatások arról, hogy Ricciardo hol fog versenyezni 2023-ban. Lehet, hogy a Haas leigazolja Ricciardo-t? Güenther Steiner nem tagadta, hogy érdeklődik a Haas a 33 éves pilóta iránt.

“Még nem hívtam fel. Csak kivárok. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Danny éppen most jelentette be, hogy elhagyja a McLaren-t. Úgyhogy nem akartam ebbe belekeveredni. Azt hiszem, hogy az én helyzetemben mindenkivel beszélnem kell. Vele még nem beszéltem vele. Lássuk, mit akar csinálni. Nem tudom, hogy mihez akar kezdeni a szezon után.”- árulta el Güenther Steiner

A pletykákat, miszerint a Haas érdeklődhet Ricciardo iránt. Minden jel arra utal, hogy Mick Schumacher nem marad a Haas-nál. Güenther Steiner azonban nem zárja ki, hogy meghosszabbítják a német pilóta szerződését. “Van egy szabad hely a Haas-nál. Még nem tudjuk, hogy kinek adunk lehetőséget. Jelenleg Mick még itt versenyez és lehet itt is marad.”- folytatta a Haas csapatfőnöke. A hírek szerint megromolott kettejük között a viszony is. Steiner ezt erősen megcáfolta.

“Nem mondanám, hogy rosszban vagyunk. Csak körül kell néznünk, és a legjobbat kell tennünk a csapatért. Mick jó munkát végzett Kanadában, Silverstone-ban és Ausztriában. Még van pár futam a 2022-es szezonból. Figyeljük, hogyan alakulnak a dolgok. Ezután döntünk.”-zárta Güenther Steiner.