Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója mondhatni elszólta magát. A bikák szakembere erős célzást tett arra, hogy Pierre Gasly jövőre az Alpine pilótája lesz.

Az Alpine-nál megüresedett két hely. Az egyik egy versenyzői állás. A másik a tesztpilótai szerepkör. Fernando Alonso és Oscar Piastri is távozik a francia csapattól. Ki lesz Alonso utódja? Egyre több név merül fel. Most úgy tűnik, hogy Gasly-t szemelték ki. Daniel Ricciardo-t a hírek szerint nem szeretnék leigazolni azok után, hogy elhagyta a csapatot a Mclaren kedvéért. A Holland Nagydíj hétvégéjén Helmut Marko erős célzást tett arra, hogy Gasly elhagyja az AlphaTauri-t és az Alpine-hoz igazol.

“Pierre-el érvényes szerződésünk van 2023-ra. Még mindig folynak a tárgyalások. Ha a feltételeink teljesülnek, nem állnánk Pierre útjába. Egy álma válna valóra, ha egy francia gyári csapatban versenyezhetne. De még nem teljesült minden feltétel……”- árulta el Helmut Marko. Azt is hozzátette, hogy már megvan a tervük arra az esetre, ha Gasly távozna a csapatból. “Nem akarok részletekbe bocsátkozni. Várjuk meg, hogyan alakul ez a helyzet.”- zárta a Red Bull tanácsadója.