Már mindenki tudja, hogy 20226-ban új gyártó érkezik az F1-be. Mika Hakkinen úgy véli, hogy az Audi érkezése is azt bizonyítja, hogy a sportág népszerűsége jó irányba halad.

Az Audi a 2026-ban beszáll a Forma-1-be. Kezdetben csak motorszállítóként lesz jelen a sportágban. Érkezlsüket a Belga Nagydíj hétvégéjén jelentették be. Egyelőre nem erősítették meg, hogy az Audi melyik csapathoz csatlakozik. Minden jel arra utal, hogy a Sauber csapatnak szállítanak majd erőforrást. Minden jel erre utal, mivel az Alfa Romeo és a Sauber között lévő szerződés 2023 végén véget ér. A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Hakkinen örült, hogy az Audi csatlakozik az F1-hez.

“Az F1 egyre erősebb. Nagyon jó hír, hogy az Audi 2026-ban csatlakozik a sportághoz. Igaz, csak motorszállítóként lesznek jelen. Megértem, hogy először csak beszállítóként szeretnének jelen lenni. Nem kizárt, hogy a jövőben vesznek egy csapatot is és versenyezhetnek a Ferrarikkal, Mercedesekkel, Red Bull-okkal. Fantasztikus lenne. Az F1 vezetősége nagyszerű munkát végzett. Növelték a sportág népszerűségét. Sokat segített a „Drive to Survive” a Netflix-es sorozat és a közösségi médiában is népszerűbb az F1. A 2026-os motorszabályozás azért is vonzó, mert a motorok teljesítményének csaknem fele elektromos energiából származik majd. A fosszilis tüzelőanyagokat zöld, fenntartható üzemanyaggal váltjuk majd fel. Nyilvánvaló, hogy ez vonzó egy olyan nagy autógyártó számára, mint az Audi. Az F1 és az FIA zseniális munkát végzett.”- árulta el Mika Hakkinen.