Mick Schumacher szerződése az év végén lejár. Még nem tudni, hogy a Haas vagy más csapat ad neki lehetőséget. Sebastian Vettel arra kéri az F1 csapatait, hogy a hétszeres bajnok fiának adjanak helyet a rajtrácson.

Schumachernek az idei szezon végén lejár a szerződése. Egyes hírek szerint a Ferrari akadémiából is kilép. Ez aszt jelenti, hogy a Scuderia nem segít neki az ülés megtartásában. Ha a Haas nem szerződteti, akkor az Alpine, Williams, és AlphaTauri jöhet még szóba. Az Alpine egyes hírek szerint Pierre Gasly-t szemelte ki. A Ferrari gyakorlatilag bezárta előtte az ajtót legalább 2025-ig. Schumacher 35 futam alatt kétszer szerzett pontot. Ez nem segít neki abban, hogy valaki szerződtesse. Vettel úgy gondolja, hogy a Haas hibájából nem szerzett több pontot. Az autó borzalmas volt, egyik pilótának sem volt esélye a pontszerzésre.

“Remélem, hogy kap helyet a jövőévi rajtrácson is. Több van benne, mint azt gondolnátok. Szépen fejlődött, de az emberek többsége ezt nem látta. Sajnos az autó nagyon rossz volt. Ezért nem látszott a fejlődése. Tudom, hogy tehetséges. Voltak erős versenyei és láthattuk milyen gyors.”- mondta Sebastian Vettel.