A Ferrari két pilótája, Charles Leclerc és Carlos Sainz egyaránt úgy gondolja, hogy szoros csatát vívnak majd az első rajtkockáért. Szerintük négy csapat is harcban lehet majd a pole-ért.

A Ferrari idén sokszor vasárnap küszködött. Négy futamot nyertek, de ennél több is összejöhetett volna. Zandvoortban eddig jól teljesítettek. A második edzést Leclerc nyerte. Mindössze 0,004 másodperccel tudta csak megverni csapattársát, Carlos Sainz-t. Hamilton és Russell alig több, mint három tizeddel követte a Ferrari pilótáit. Nagy meglepetésre Lando Norris is szorosan követte a Ferrarikat és a Mercedeseket.

A pénteki nap nem úgy alakult a Red Bull-nak, ahogy szerették volna. Max Verstappen csak a nyolcadik leggyorsabb volt a második edzésen. Az első tréningen megállt alatt az autója. A Red Bull váltója adta meg magát. Sergio Perez pedig a 12. helyen végzett. Lehet, hogy eljött a Ferrarik hétvégéje?

“Nagyszerű visszatérni egy ilyen kihívásokkal teli pályára. Nagyon élveztem. Sok időt töltöttünk a pályán. Úgy érzem, hogy versenyképesek vagyunk. Minden úgy ment, amire számítottunk. Meglepett, hogy a többiek ennyire közel voltak. A Mercedes, a Mclaren és a Red Bull is közel van. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szoros és izgalmas lesz az időmérő. Optimistán nézek a hétvége hátralévő részében. Óvatosnak is kell lennünk, mert tudjuk, mindenki gyorsan találhat két tizedet.”- árulta el Carlos Sainz. Chalres Leclerc esélyei a világbajnoki címre úgy tűnik, elszálltak. 98 pont a hátránya Max Verstappen-el szemben.

“Közel vagyunk egymáshoz. Mindig meglep, hogy mindenki ennyire közel van. Trükkös lesz a szombat. Nagyon várom, hogy újabb lépést tegyünk előre. Pénteken nem voltam túl elégedett az autó egyensúlyával. Remélem a megfelelő irányba haladunk és tehetünk egy lépést előre. Nem hiszem, hogy tiszta napja lett volna a Red Bull-nak. Így még meg kell nézni, hogy ők itt mire képesek. Magunkra kell koncentrálni. Maximalizálni kell az autót, de az biztos, hogy közel leszünk.”- árulta el Charles Leclerc.