Alex Albon a Red Bull pilótája volt. Egy évig tesztpilótai szerepet is betölthetett. A thai-brit pilóta elárulta, hogy Red Bull-os korszaknak vége. A Red Bull útjai barátságosan váltak el. A thaiföldi pilóta többéves szerződést kötött a Williamsnél, véget vetve ezzel egy olyan partnerségnek.

Daniel Ricciardo négy évvel ezelőtt távozott a Red Bull-tól. Nem volt egyértelmű opciójuk az ausztrál helyettesítésére. Verstappen-el sokan nem tudták tartani a tempót. Alon és Gasly sem. Először Pierre Gaslyval próbálkoztak, aki nem vált be 12 futam alatt. Leváltották a francia pilótát és Albon ültették a helyére. Ő sem vált be. Sergio Perez érkezett a bikákhoz. Albon tavaly tartalékos szerpert tölthetett be.
2021-ben a DTM-ben versenyzett, mielőtt a Red Bull és a Williams megegyezett volna a 26 éves pilóta visszatéréséről a rajtrácsra.

“Most már nagyjából ennyi. Teljesen Williams-pilóta vagyok. A Red Bull-lal az idei év végéig volt kapcsolatom, és még mindig remek a kapcsolatom velük. A Williams-hez hasonlóan ők is lehetőséget adtak nekem az F1-ben, és nagyon szeretem az ottani embereket, mindig is nagyon támogatóak voltak velem, de most már inkább a Williams-re koncentrálok.”- árulta el Alex Albon.