Pénteken bejelentették, hogy Oscar Piastri lesz Lando Norris csapattársa a 2023-as szezonban. A brit pilóta kijelentette, hogy egyelőre a 2022-es szezonra szeretne koncentrálni.

A Holland Nagydíj második szabadedzése előtt bejelentették, hogy Oscar Piastri lesz 2023-ban Lando Norris csapattársa a Mclaren-nél. Így véget ért a hetekig tartó találgatás. A bejelentésre azután kerülhetett sor, hogy az FIA szerződésekkel foglalkozó bizottsága bejelentette. A Mclaren szerződtetheti az ausztrál pilótát. Az eset több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Piastri egy nappal a Brit Nagydíj után aláírta szerződését a wokingi csapattal. A második edzés után Norris üdvözölte a bejelentést. Kijelentette, hogy egyelőre a 2022-es évre szeretne kocentrálni.

“Már nagyon várom. Új év, új csapattárs, akivel együtt dolgozhatsz. Természetesen ez új kihívás lesz. Beleértve Oscar-t is. Természetesen üdvözöljük őt a csapatban, de még hosszú szezon áll előttünk. Ez 2023. Szóval ez jó hír, jó hír a csapatnak, de sok munkánk van idén. Jó autót kell építenünk jövőre. Szóval most ezen van a hangsúly.”- árulta el Ladno Norris. De hogyan látta a pénteki napot?” Határozottan úgy éreztem, egy kis lépéssel előrébb járunk. A nagyobb leszéróirtó erőt igénylő pálya életre keltette az autót. Szóval van néhány jó hír, ami egy kicsit több önbizalmat ad a hétvégére. Az autó jól működött alacsony és magas üzemanyagszinten is. Ha ezt szombaton folytatni tudjuk, akkor még bizakodóbbak lehetünk.”- zárta Lando Norris. A brit pilóta szerint az időmérőn a lágy gumik lesznek a nyerők. A futam már más kérdés.