Szombat délután, 15:00 órakor zöldre váltott a bokszutca lámpája Hollandiában. Megkezdődött az F1 időmérő edzése. Az időmérő előtt hat pilótának esélyt arra, hogy megszerezze a pole-t.

Ilyen meleg még nem volt a hétvégén. 26 fokos a levegő, 39 fokos volt az aszfalt hőmérséklete. Az első percben ugyanis senki nem hajtott ki a pályára. A Haas, a Williams, az AlphaTauri és az Alfa Romeo gurult ki elsőként a pályára. Többiek még kivártak. Pár percet kellett arra várni, amíg a hazai kedvenc, Max Verstappen kiguruljon a holland pályára. Verstappen a lágy gumikkal kezdte el az időmérő edzést. A holland pilóta a hétvége legjobb idejével nyitott. Perez ideje egy másodperccel maradt el csapattárásáétól. Leclerc is nyolc tizeddel ment lassabb kört, mint riválisa. Verstappem, Russell, Hamilton, Sainz, Norris Leclerc volt az első hat sorrendje. Leclerc javított és a második helyre ugrott. 0,126 másodpercet kapott Verstappen-től. Perez is javított idején. A mexikói pilóta még mindig nem tudta azt az autót autózni, amit Verstappen. A Q1 végén több meglepetés időt láthattunk. Tsunoda a harmadik, Mick Schumacher a hetedik, Norris az ötödik helyre ugrott előre. Vettel is nagy körön volt, de hibázott. Magnussen kiesett. A dán körét elvették pályaelhagyás miatt. Hamilton csak 0,014 másodpercet kapott Verstappen-től.

Jöhetett a Q2. Alobon volt az első, aki kigurult a pályára. Meg is szakították a Q2-t. A szurkolók bedobtak egy “füstgránátot” a pályára. Majd a galambok is megszállták a holland pályát. A pályabírók zavarták el a madarakat. Kérdés mekkora sikerrel. Pár perc múlva nyitott a bokszutca. Többen a pályára gurultak. Verstappen a Q2-ben is űridőt autózott. A holland pilóta volt az első, aki 1.11 alatt tudott körbe menni a holland pályán. Ideje 1:10.927 volt. A Ferrarik és a Mercedesek még csak ekkor kezdték el a gyors körüket. Hamilton a második, Russell a negyedik helyen kezdte el a Q2-t. A Ferrari pilótái nagyon gyengén kezdték a Q2-t. Sainz és Leclerc csak a hetedik és nyolcadik helyre érő időt autózták. Leclerc nagyot javított. A monacói pilóta a hármas szektorban nagyon gyors volt. A második helyre ugrott. Sainz pedig átvette a vezetést. Az első öt pilóta öt tizedre volt egymástól. Russell is javított. A brit pilóta a második helyet vette el Verstappen-től. Sainz 1:10.814-es idővel nyerte a Q2-t. Mindkét Alpine kiesett a Q2-ben. Alonso az egyik Red Bull-ra panaszkodott. A spanyol gyors körét megzavarta. Mick Schumacher viszont ott lehetett a Q3-ban.

Jöhetett a Q3. Nagy tűzijátékra számíthattunk. Verstappen volt az első, aki pályára gurult. A holland pilóta a hétvége legjobb idejével nyitott. Ez az idő 1.10.515 volt. Perez elmaradt csapattársa idejétől. +0.562 másodpercet kapott Verstappen-től. Leclerc 0,059-el verte meg Verstappen-t. Sainz csak a negyedik helyen nyitotta a Q3-at. Leclerc, Verstappen, Hamilton, Sainz, Perez, Russell, Norris, Tsunoda, Mick Schumacher és Stroll volt a sorrend. Kevesebb, mint három perc volt még az időmérőből. Kilenc pilóta pályára gurult. Stroll technikai gondok miatt a bokszban maradt. Az utolsó percben újabb füstgránátot dobtak a pályára. Szerencsére nem a pályán füstölt. Így nem szakították meg az időmérőt. Leclerc kicsit javított az idején, de Verstappen tovább javíthatott. A holland át is vette a vezetés. 0,021 ezreddel megverte Leclerc-t. Perez megforgott és elrontotta a Mercedesek esélyét. Verstappen, Leclerc, Sainz és Hamilton várhatja a rajtot az első két sorból.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN Red Bull Racing 1:10.342
2 Charles LECLERC Ferrari+0.021
3 Carlos SAINZ Ferrari+0.092
4 Lewis HAMILTON Mercedes+0.306
5 Sergio PEREZ Red Bull Racing+0.735
6 George RUSSELL Mercedes+0.805
7 Lando NORRIS McLaren+0.832
8 Mick SCHUMACHER Haas F1 Team+1.100
9 Yuki TSUNODA AlphaTauri+2.214
10 Lance STROLL Aston Mar
11 Pierre GASLY AlphaTauri
12 Esteban OCON Alpine
13 Fernando ALONSO Alpine
14 Guanyu ZHOU Alfa Romeo
15 Alexander ALBON Williams
16 Valtteri BOTTAS
17 Kevin MAGNUSSEN
18 Daniel RICCIARDO
19 Sebastian VETTEL
20 Nicholas LATIFI