Az F1 szombati időmérője alatt két fáklyát is dobtak a szurkolók a pályára. A szervezők zéró toleranciát rendeltek el a fáklyákkal kapcsolatban.

A zandvoorti versenypálya már korábban világossá tette, hogy fáklyákat nem szabad bevinni a helyszínre. Ehhez képest nagyon sokan bejuttatták és használták. A gondok az időmérőn csúcsosodtak ki. Két alkalommal is narancssárga fáklyákat dobtak a pályára a kvalifikáció alatt.

Az első fáklya a pálya közepén landolt. Így előkerült a piros zászló is. A Q3 vége felé az 1-es kanyarban a bokszfal alá gurult, így csak egy rövid sárga zászlót jelentett. Az FIA és a pálya szervezői megerősítették, hogy az első fáklyát eldobó személyt a biztonságiak elfogták és átadták a rendőrségnek.

“Minden versenyző, a Forma-1 vezetősége, az FIA és a Holland Nagydíj szervezői nem tolerálják a fáklyákat. Használatuk nem megengedett, és nagyon veszélyes helyzeteket teremt a pályán a versenyzők és a többi szurkoló számára. A szervezet ismét a szurkolók józan eszére apellál, és figyelmeztet, hogy a fáklyák használatát nem toleráljuk. A szeptember 3-án fáklyát gyújtó szabálysértőt megtalálták, és a rendezvény biztonsági szolgálata átadta a hatóságoknak.”- áll a közleményben.