Charles Leclerc pontosan tudta, hol csúszott ki a kezéből a pole pozíció. Így Max Verstappen indulhat majd az első helyről a vasárnapi futamon.

Úgy tűnt, a Ferrari pilótája mindent megtett azért, hogy megszerezze a pole-t Zandvoortban. Leclerc és Verstappen volt az első, aki 1.11 alá be tudott menni. A monacói még egy tizedet javított idején, de ez sem volt elég. Verstappen 0,021 másodperccel jobb időt autózott Leclerc-nél. Rosberg szerint ezt Leclerc vesztette el. A monacói pilóta egyetértett a német ex pilótával.

“Pontosan tudom, hogy hol vesztettem el. Elég nyilvánvaló, ha megnézzük a felvételeket. Hibáztam a 10-es kanyarban. Nagyon szélesre vettem.
Azt hiszem, valamivel többet veszítettem, mint egy tizedet az előző körömhöz képest. Ez megtörténik akkor, mikor az ember a határokat feszegeti. Az autó elég gyors volt ahhoz, hogy megszerezzük a pole-t. Egyszerűen nem jött össze. Jó oda visszatérni, ahol a szezon elején voltunk. Versenyképesek vagyunk. Az időmérőn sokat küszköüdtem, de végül sikerült egy jó kört összeraknom. Most már a versenyre koncentrálok.”- árulta el Charles Leclerc.

PlanetF1