A Ferrari ismét el tudta szúrni saját versenyét. Ezúttal Carlos Sainz versenyét sikerült elszúrniuk. A kerékcserénél nem hozták ki a kereket, majd veszélyeztették Perez-t is. Ezért öt másodperces büntetést kapott a spanyol pilóta. Leclerc is lemondóan nyilatkozott.

Sainz a harmadik helyről rajtolhatott. Az első kerékcseréjénél zátonyra is futott a zandvoorti futama. A Ferrari szerelői egészen egyszerűen elfelejtették előkészíteni a bal hátsó abroncsot. Ezzel 10 másodpercet bukott. A két Mercedes és Perez is megelőzte. Ez még nem elég? A csapat veszélyesen engedte rá Perez Red Bull-jára a Ferrarit. A mexikói pedig keresztülhajtott az egyik kerékcseréhez használt szerszámon. Sainz öt másodperces büntetést kapott. Mattia Binotto-nak nem először kellett idén magyarázkodnia.

“A rossz bokszkiállás egy egyszerű baklövés volt. Az utolsó kanyarban döntöttünk, hogy cserélünk. A szerelőknek nem volt elég idejük a gumik előkészítésére. Szerettünk volna reagálni Lewis lépésére. Egyszerűen túl késő volt. Ilyesmi előfordul, ezekből a hibákból tanulni kell. Be kell ismernem, egy igazi zűrzavar volt. Nem vagyunk elégedettek. Nem voltunk gyorsak, Carlos versenyét elszúrtuk, Charles-szal pedig nem volt szerencsénk a stratégia szempontjából.”- árulta el Mattia Binotto.

Charles Leclerc a Holland Nagydíj után lemondóan nyilatkozott. Kijelentette, hogy Verstappen nagyon gyors és most már túl nagy közöttünk a különbség. A második helyről rajtolhatott, de csak a harmadik helyen ért célba. Ennek is örülhetett, mert a dobogós helyezése egy ideig veszélyben forgott.

“Őszintén szólva, nehéz lett volna sokkal jobban teljesíteni. Kicsit pechesek voltunk a VSC-vel. Nem tudom, ez változtatott-e végül valamin, mert Max nagyon gyors volt. A Mercedeseken jól működött a kemény gumin. Nálunk már nem annyira. Ki fogjuk elemezni, hogy miért volt ez így. Lewis kicsit szenvedett a használt gumikon. Nekem jobban tapadtak az abroncsaim, és életben is tudtam tartani a gumikat. Nem volt könnyű, de megoldottuk. Világbajnoki cím? Ahogy Spában is elmondtam, nagyon nagy ez a különbség. Versenyről versenyre haladunk. Próbáljuk a maximumot kihozni a potenciálunkból, aztán meglátjuk, mi lesz.”- árulta el Charles Leclerc.