Oscar Piastri jövőre debütálhat az F1-ben. Honfitárást, Daniel Ricciardo-t váltja. Sajnálja, hogy pont Ricciardo-t váltja, de nem utasíthatta el a lehetőséget csak azért, hogy honfitársa ne veszítené el helyét.

A Magyar nagydíj után felgyorsultak az F1 eseményei. A nyári szünetben megindulta a pilótakeringő. Alonso az Aston Martin-hoz igazol. Az Alpine gyorsan bejelentette, hogy helyére Oscar Piastri-t ültetik, aki ezt cáfolta. Azóta kiderült, hogy az ausztrál már a Brit Nagydíj alatt megegyezett a Mclaren-el.

A Belga Nagydíj hétvégéjén derült ki, hogy a Mclaren nem szeretne tovább együtt dolgozni Ricciardo-val. Fel is bontották a szerződését. Egy héttel később pedig bejelentették Paistri érkezését, aki 2023-ban átveheti Ricciardo helyét. Ricciardo-nak már csak az Alpine-nál, Williams-nél vagy a Haas-nál marad hely. Piastri sok sikert kívánt honfitárásnak.

“Sajnálom, hogy pont honfitársamat, Daniel helyét fogom átvenni. Daniel-re rajongóként tekintek. Figyelem már őt 10 éve. Azóta, mióta elkezdtem versenyezni. Rendkívül tisztelem őt. A sportban elért eredményeit, futamgyőzelmeit és dobogós helyezéseit, de személyiségét is. Szerintem fantasztikus személyiség. Minden jót kívánok neki. Sajnos nem én választom meg, hogy kinek a helyre érkezek egy csapathoz. Nem utasíthattam vissza a lehetőséget csak azért, hogy Daniel maradhasson. A Mclaren nagyon szeretett volna engem leigazolni. ez egy olyan lehetőség, ami túl jó ahhoz, hogy visszautasítsam.”- árulta el Oscar Piastri.