A Ferrari számára katasztrofálisan alakult a Holland Nagydíj. Főleg Carlos Sainz versenye volt pokoli rossz. A harmadik helyről rajtolhatott. Ötödik helyen intették le, de időbüntetést is kapott. Nyolcadik helyre sorolták vissza.

Sainz versenye a tervek szerint alakult. Az első kerékcseréjénél hibázott a Ferrari. A bal hátsóm kereket elfelejtették kivinni. Így a spanyol pilóta nagyon sok időt bukott. Így a Mercedesek és Perez is meg tudta előzni. A maranellóiak ráadásul veszélyesen engedték rá Perez-re a bokszutcában és a mexikói áthajtott az egyik ferraris szerszámon is. Öt másodperces büntetést kellett lenyelnie, így pedig hiába ért célba az ötödik helyen, végül hivatalosan nyolcadikként fejezte be a futamot.

“Minden megtörtént, ami csak megtörténhetett. Egyfolytában rosszkor voltunk rossz helyen. Ez egy nagyon rossz nap volt. Túl későn döntöttünk a kerékcsere mellett. Ezt ki kell elemeznünk, mert ezek a hibák folyamatosan értékes pontjainkba kerülnek. Meg kell néznünk, hogy miért történik folyton ilyesmi. Az ilyen jellegű dolgokon folyamatosan javítanunk kell. Különösen a jövőre való tekintettel. Max és a Red Bull mostanra behozhatatlan előnyre tett szert, de jövőre nem adhatunk ennyi esélyt nekik. Idén elkövetünk minden hibát, hogy jövőre már ne kelljen