Közép-európai idő szerint 15:00 órakor vette kezdetét a Holland Nagydíj. Az első helyről a hazaiak kedvence, Max Verstappen rajtolhatott. Mellőle Charles Leclerc várhatta a lámpák kialvását.

A levegő 22, az aszfalt 34 fokos volt néhány perccel a rajt előtt. Verstappen, Leclerc, Sainz, és Perez a lágyakon állt fel a rajtra. Hamilton és Russell a közepes gumikra szavaztak. A rajt után Leclerc támadta Verstappen-t, de a holland megvédte az első helyet. Hamilton Sainz-t próbálta megelőzni. A Ferrari és a Mercedes kereke egy pillanatra összeért, de baleset ebből nem volt. Az első kör után Leclerc tapadt a Red Bull-ra. Sainz már két másodpercre le volt szakadva csapattárástól.

Magnussen hibázott a második körben. A döntött 3-as kanyar felé menet megcsúszott és a Haas bal oldalával súrolta a palánkot, aztán tovább ment. A dán jelentette, hogy az autó nem sérült. Az első pár körben túl sok minden nem történt. Hamilton csak közeledett Sainz-ra. Russell pedig visszavette Norris-tól a rajtnál elvesztett pozícióját. A 11. körben Verstappen közel két másodpercre szakította le magáról Leclerc-t. A holland és a monacói pilóta leszakította magáról Sainz-t és Hamilton-t. A 12. körben Gasly és Riccoardo állt ki a bokszba. Előttük Vettel is cserélt már kereket. Mind a három autóra a közepes gumikat tették fel. A 13. körben Alonso is megjárta a bokszutcát. A spanyol pilóta a kemény abroncsokra szavazott. Schumacher a 14. körben állt ki a bokszba. A német pilóta a közepesek rajtolt és egy újabb közepes szettet kapott. Ez egy kicsit meglepő volt. A 15. körben Sainz is kiállt. Perez is követte a spanyolt. A Ferrari ismét bakizott a bokszban. Sainz 10 másodpercet bukott, mivel a bal hátsó gumit nem vitték ki. A spanyol pilóta még a kerékkulcson is áthajtott.

A 16. körben Verstappen előnye már 3 másodperc volt. A 17 kör végén Leclerc is kiállt kereket cserélni. A monacói pilóta is a közepes gumikat kapta. A Ferrari pilótáját Norris is követte. A Mclaren a kemény abroncsokat tette fel a brit autójára. A 18. kör végén Verstappen-t is kihívták a bokszba. A Red Bull a közepes gumikat tette fel a holland autójára. A 23. körben Verstappen egyre jobban kezdte megközelíteni Russell-t, aki a második helyen haladt. Ekkor úgy tűnt, hogy a Mercedes egy kiállásra szavazott. Hamilton abroncsai a 24. körben még jónak tűntek. A 28. körben Verstappen megelőzte Russell-t. Három másodpercre volt Hamilton-tól. A 29 körben Hamilton állt ki a bokszba. A Mercedesre a kemény keverék került fel. A brit pilóta Sainz elé tért vissza a pályára. Az ötödik helyre. A 31. körben Russell is kiállt a bokszba.

A Mercedesek nagyon jól működött a kemény abroncs. Mind Hamilton, mind Russell nagyon gyors volt. Hamilton utolérte Perez-t. Csata indult a harmadik helyért. A 37. körben Hamilton meg is tudta előzni a mexikóit. A 39. körben Russell is megelőzte Perez-t. A 41. körben Perez állt ki a bokszba és a kemény abroncsokat kapta. A 44. körben Sainz-t hívták a bokszba. A 46. körben Leclerc is kiállt a bokszba. A kemény abroncsok kerültek fel a Ferrarira. Tsunoda félre állt. A japán miatt virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe. A Mercedes ezt kihasználva és kiállt kereket cserélni. Verstappen is kiállt a kemény gumikért. Hamilton és Russell egyszerre állt ki kereket cserélni. A két Mercedes pilóta a közepes gumikat kapták. 50. körben folytatódhatott a Holland Nagydíj.

Az 56. körben biztonsági autó gurult a pályára. Bottas Alfa Romeo-ja állt meg a célegyenes végén, és Sainz pont itt előzött. A Ferrari szólt a spanyolnak, hogy engedje vissza Ocon-t. Eközben Verstappen és Leclerc is kereket cserélt. Mind a ketten a lágyakat kapták. Az 58. körben Hamilton is megkapta a lágy gumikat. Sainz is kiállt kereket cserélni. 59. körben a Ferrari megint hibázott. Maga a kerékcsere jól lezajlott Sainz-nál, de az érkező Alpine útjába engedték vissza, a veszélyes kiengedés vétsége erősen fennáll. Később öt másodperces büntetést kapott a bokszutcában történtekért.

A 61. körben folytatódhatott a Holland Nagydíj. Verstappen simán megelőzte Hamilton-t. Sainz is megelőzte Perez-t. A 64. körben Russell megelőzte Hamilton-t. A 65. kör elején Leclerc is megtámadta Hamilton-t, de előzni még nem tudott. A 66. kör elején sikerült a monacóinak előzni. Így a dobogós helyekért küzdhetett. Még Sainz is megtámadhatta a Mercedes brit pilótáját. A 70. körben Perez támadta Sainz-t. Az előzés nem sikerült. Perez a kavicságyra került. Verstappen nyerte a Holland Nagydíjat. Tovább növelte előnyét a pontversenyben.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN Red Bull RacingLEADER
2 George RUSSELL Mercedes+4.071
3 Charles LECLERC Ferrari+10.929
4 Lewis HAMILTON Mercedes+13.016
5 Sergio PEREZ Red Bull Racing+18.168
6 Fernando ALONSO Alpine+18.754
7 Lando NORRIS McLaren+19.306
8 Carlos SAINZ Ferrari+20.916
9 Esteban OCON Alpine+21.117
10 Lance STROLL Aston Martin+22.459
11 Pierre GASLY AlphaTauri+27.009
12 Alexander ALBON Williams+30.390
13 Mick SCHUMACHER Haas F1 Team+32.995
14 Sebastian VETTEL Aston Martin+36.007
15 Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team+36.869
16 Guanyu ZHOU Alfa Romeo+37.320
17 Daniel RICCIARDO McLaren+37.764
18 Nicholas LATIFI Williams1 L
19 Valtteri BOTTAS Alfa Romeo1 L
20 Yuki TSUNODA AlphaTauri–