Max Verstappen tavaly és idén is megnyerte hazai futamát. Nagyon boldogan nyilatkozott. Elárulta, hogy nem volt egy könnyű versenye. Még akkor sem, ha annak látszott.

Az idei Holland Nagydíj hozott pár fordulatot. Végül Max Verstappen meg tudta nyerni hazai futamát és egy újabb lépést tett a második világbajnoki címe felé. Nagyon boldogan nyilatkozott az újabb győzelme után. Hangsúlyozta, mennyire fontos volt, hogy jó döntést hoztak a safety car bejövetelkor:

“Ez nem volt egy sima futam. Egész versenyen keményen kellett nyomnom. Volt safety car, VSC. Jó döntéseket kellett hoznunk a kiállásoknál, voltak kérdőjelek, de jól döntöttünk akkor is, amikor a futam végén a lágy gumikra voksoltunk. Úgy tűnt, hogy Lewis-é lesz a pályapozíció. Nagyon erős volt a Mercedes. A biztonsági autós időszak alatt úgy éreztem, hogy ha nem állunk ki, akkor esélyem sem lesz. Megkaptam a lágy gumikat. Visszaestem a harmadik helyre, de aztán George is kiállt. Az újraindítás után jobb volt a tempóm, és rögtön meg tudtam előzni Lewist. Innentől kezdve minden jól működött. Az újraindításnál nagyon koncentráltam az utolsó kanyarban, nagyon jól tapadt az autó. Nagyon örülök, hogy újra nyertem.”- árulta el Max Verstappen.